homoseksuaaliseen yours paradise lahti sex lahti

Kansan syvät rivit näyttivät piileskelevän sen toistaiseksi näkymättömän hiljaisen enemmistön takana. Torkkuherätys todellisuuteen koitti melko pian. Heillä ei ollut valmiina Tahdon -kampanjaa vastaavaa verkostoa, väkeä ja tavallisten kansalaisten aktiivisuutta. Aloitettiin hartiavoimin suoritettu nimien keräily toreilla ja kesän suviseuroja vastaavissa uskonnollisissa tapahtumissa. Kojuja ilmestyi vasta kesän aikana enemmän kaupunkien maisemiin. Tampere taisi saada ensimmäisen kojunsa vasta pari päivää sitten.

Sitä ennen Aito Avioliitto oli enemmän näkyvillä Helsingissä. Tahdon kansalaisaloite veti ensimmäisenä päivänä pelkkinä netinkautta annettuina ääninä laariin allekirjoitusta. Mediarummutusta oli ennen ja jälkeen aloitusta, mutta varsinainen aktiivinen nimien kerääminen loppui nopeasti ekojen viikkojen jälkeen. Tarvittava 50 allekirjoitusta oli jo kasassa. Aito Avioliitto saa ehkä saman verran allekirjoituksia kasaan tekemällä hurjasti enemmän töitä ja suurempien markkinointien kautta kuuden kuukauden ajalta.

Luulen, että sata tuhatta menee rikki loppukirissä. Se on ihan hieno suoritus. Ei ollenkaan hävettävä määrä nimiä. Se on myös erittäin selkeästi kaikkea muuta kuin heidän kehumansa kansan enemmistö, josta niin moni heidän parissaan puhui varmana asiana. Finaalin lähestyessä Aito Avioliitto repäisi oikein näkyvästi pääkaupungissa.

He saivat lainaan Ranskasta neliömetrin kokoisen kankaan. Sitä esiteltiin Tuomiokirkon rappusilla ja Kampin edessä. Väkeä näytti olleen paikalla ehkä jopa n. Onnittelut kaikille kansalaisaloitteen parissa työskenneille. Odotan innolla sitä miten kansalaisaloitettanne tullaan tulevaisuudessa pyörittelemään eduskunnassa.

Varsinkin odotan sitä minkälainen määrä ihmisiä saapuu eduskuntalon eteen osoittamaan tukeaan kansalaisaloitteelle. Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen sai kansalaistorin täyteen. Siinä oiva tavoite Aito Avioliitto väelle. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 9: Päivän monien someraivojen ja -pelkojen kohteena on Tanskasta kuuluvat kauhukuvat islamisaation saapumisesta. Ainakin seuraavaa linkkiä on levitelty esimerkkinä muslimeista, jotka ovat nyt vaatimassa kalifaatin perustamista Tanskaan.

Pam Geller pyörittää kyseistä sivua ja kommentoi videota: Iso joukko ei-tanskalaisilta näyttäviä ihmisiä marssii kadulla tummat liput heiluen. Lipuissa on niitä salaperäisiä arabialaisia koukeroita kirjaimina.

Ja väkijoukko todellakin huutaa Allahu akbar! Tätä se pakolaiskriisi sitten aiheutti Tanskassa ja pian myös täällä Suomessa! Toivottavasti kansakuntamme herää pian. Nimittäin siihen, että videolla näytetty mielenosoitus tapahtui helmikuussa , kun Hizb ut-Tahrir Scandinavia marssi syyrilaisten tukemisen puolesta. He myös vaativat länsimaita pois Syyriasta.

Samasta kulkueesta ladattiin toinen video LiveLeak sivustolle neljä päivää sitten. Ja uusintaversio lähti kiertoon uudella tulkinnalla.

Tietenkin meidän pitää olla valppaana. Maailmassa kun on ihan oikeasti muslimeja, jotka ihan oikeasti ovat vaatimassa sharia-lakia ja kalifaattien perustamista myös Euroopan maihin.

He voivat jopa vaati ei-muslimeita elämään islamin sääntöjen mukaan. Ja heitä vastaan meidän täytyy olla valmiina selittämään, ettei se oikein toimi jos yhtään haluamme pitää kiinni kaikkien kansalaisten tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista.

Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 7: Lääketutkimuksessa on suuri ja selkeä epäkohta. Sitä on korjattu asteittain ja pienin edistysaskelin. Kyseessä on harhakäsitys, jossa suositaan pelkästään positiivisten tulosten saamista tutkimuksissa.

Ongelma oli aikaisemmin esillä blogissani Potaskaa mutta valitettavan yleistä. Tämän harhaluulon takia tieteellisen tiedon edistyminen hidastuu. Positiiviset tulokset päätyvät yliedustettuina tieteellisiin julkaisuihin. Ongelma johtaa valtaviin verorahojen tuhlauksiin, kun korvauksia annetaan lääkkeistä joita eivät olekaan niin hyviä kuin vaikkapa halvempi vanhempi lääke.

Ja tietenkin haittojen jäädessä julkaistuissa tutkimuksissa ilmoitettuja pienemmäksi myös potilaiden terveys kärsii. Taustalla on merkittävä edistysaskel nimeltään Clinical Trials. Vuonna otettiin käyttöön järjestelmä, johon ilmoitettiin aloitettavien lääketutkimusten metodologiat, aikataulut ja lopulta tulokset.

Avoin tieto takaa luotettavamman tutkimuksen. Näin ei voida jättää välistä negatiivisia tai nolla tuloksia, jolloin tulokset vääristyisivät positiiviseen suuntaan. Vertailuun otettiin 55 sydäntautien hoitoon keskittyvän tutkimuksen edistyminen ja tulokset.

Ja ilmestyipä kokoelmaan myös ensimmäinen hoitomuodon haitallisuudesta kertova tutkimus. Tämä jos mikä on hieno esimerkki siitä miten tutkimusta voidaan muuttaa paremmaksi. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello Nyt on luvassa pientä ajatuksen virtaa. Turingin testi on tullut varmasti vastaan elokuvissa tai tv-sarjoissa. Testihenkilöt kommunikoivat kirjallisesti keskenään. Joku tekstiä tuottavista tahoista on kuitenkin keinoäly, joka yrittää esittää olevansa ihminen.

Jos keinoäly onnistuu huijaamaan ihmistä on tapahtunut jotain merkittävää. Modernissa maailmassa tätä testiä tehdään chätboteilla. Ja ne onnistuvat useita huijaamaan ihmisiä.

Noin joka kolmatta testiin osallistunutta ihmistä. Mutta Turingin testillä on tietenkin rajoituksensa. Onnistunut tulos testissä on riippuvainen ihmisten käsityksistä ja kysymysten muotoilusta.

Botti voidaan ohjelmoida antamaan monimutkaisia keskusteluja, mutta lopulta pinnalle nousevat samat ongelmat. Botti välttelee kysymyksiin vastaamista, vaihtaa puheenaihetta, antaa epämääräisiä vastauksia ja toistaa ihmiselle takaisin asioita joita normaali ihminen ei tekisi keskustelun aikana.

Luonnollisesti myös tietyt ihmiset onnistuisivat epäonnistumaan Turingin testissä esiintyessään ihmisinä. Netti on väärällään erilaisia chätbotteja, joilla voit treenata algoritmin kanssa keskustelua. Yleisesti tiedostetaan, ettei Turingin testi ole paras mahdollinen, jos tarkoituksena on luoda paras mahdollinen keinoäly. Se vaatii monipuolisempaa testaamista. Eräs uusi tapa on mitata kuinka tarkasti keinoäly pystyy tunnistamaan kasvoja massivisesta valokuvakokoelmasta.

Se on tuttu mm. Lataamistasi valokuvista löydetään kasvot, joihin pyydetään kasvojen nimiä. Älykkyyttä testattaessa tähtävänä on mm. Tai tunnistaa erilaisia esineitä tuhansien valokuvien kokoelmista. Jotkin tunnistusalgoritmit pääsevät ihmisen tasolla tällaisessa tehtävässä. Eräs sovellus tällaiselle algoritmille on tietenkin valvontakameroilla suoritettava ihmisten tunnistaminen ja jäljittäminen.

Tällainen tunnistaminen ja tietojen yhdistäminen olisi vain yksi pieni viipale siitä kokonaisuudesta, jota ihmistä vastaavan keinoälyn kehittäminen vaatisi. Yksinkertaistetussa pokeripelissä keinoäly pystyy puhdistamaan tavallisten pulliaisten pelipöydät mennen tullen.

Pro tason pokeripelaajat pystyvät sentään vielä panemaan hanttiin. Merkittävien edistysaskelten saavuttaminen kun tuo tekoälyä kehittävälle taholle mainetta ja kunniaa. Ja sen myötä sponsorointirahaa.

Kesällä yksi firma jäi kiikkiin kilpailujen sääntöjen kiertämisestä. Kiinalainen ohjelmistofirma Baidu sai näpeilleen , kun sen joukkueen todettiin ladanneen testimateriaalia liian monta kertaa. Jo nyt keinoäly hoitaa maailman markkinatalouden hartiahommia, kun tietokoneet tekevät keskenään kauppaa osakkeilla nopeammin mihin ihmiset pystyisivät. Se saadaanko päättelyyn ja oppimiseen kykenevä keinoäly joskus rakennettua ei ole mysteeri. Vastaus on erittäin varma kyllä. Mysteeri on vain se milloin tuo merkittävä tapahtuma vihdoinkin tapahtuu.

Teknologian kehitys on avain tekoälyn saavuttamiseen. Nykyiset virtapiirit ovat siihen auttamatta liian kömpelöitä, vaikka osien kokoluokka onkin jo nanomaailman tasoa.

Se minkälainen kokoonpano vihdoinkin mahdollistaa tarpeeksi suuren laskentatehon ihmisen veroisen tekoälyn tasolla on myös - toistaiseksi - mysteeri. Yksi mahdollinen edistysaskel on melko uusi havainto kultapartikkelien soveltuvuudesta hermoverkkojen pohjana. Teknisen paperin luettavampi versio löytyy New Scientist -lehden sivulta.

The team used gold particles about 20 nanometres across. They laid a few tens of these in a rough circle, each about 1 nanometre from its nearest neighbours, and surrounded them with eight electrodes.

The computations happened when they applied just the right voltages to the cluster at six specific locations. Then the gold effectively forms a network of transistors that lacks the strict order of connections in a regular microchip, allowing them to run calculations using less energy. Nothing about the particles told the researchers what the voltages should be, however. In effect, the clump of gold particles was evolving towards the behaviour the researchers hoped to get.

Tuollainen tiede saa tällaisen tiedeuskovaisen ihan polvilleen. Olen lukenut Nature -lehteä kohta vuoden verran. Käsitykseni tieteen ja tekonologian mahdollisuuksista ja nykyisestä kyvystä ovat muuttuneet huomattavasti jokaisen lehden lukemisen jälkeen. Keinoälyn kehittäminen ei pelota minua.

Kunhan muistamme jättää ydinaseiden hallintajärjestelmän digitaalisesti autistiseksi. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 1: Helsingin Sanomat kertoo uusimmista käänteistä yhdestä monista kääntelyistä Pahan lääketeollisuuden synkässä lähimenneisyydessä. Yksi monista negatiivisista käänteistä liittyy GlaxoSmithKline n kehittämään paroksetiiniin. Selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä -pillereiden, eli SSRI-lääkkeiden taival on ollut täynnä kohua.

Ilmestyessään ne olivat uuden aikakauden ihmelääkkeitä masennuksen hoidossa luvulla. Sittemmin käyttäjäkokemusten ja lääketutkimuksen tuoma tieto antoikin ymmärtää, että haittavaikutukset ovat huomattavasti erilaisia verrattuna valmistajan ilmoittamiin. Merkittävä taival oli satunnaistettu kaksoissokkotutkimus nimeltään Se tehtiin vuonna luvulla ja julkaistiin Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry julkaisussa.

Koeryhmään osallistui masennusta sairastavaa teiniä. Tutkimuksen ensimmäisessä julkaistussa paperissa paroksetiini oli plasebon tasoa haittavaikutuksiltaan.

Lääkkeen hoitotehoa kehuttiin jopa huomattavan hyväksi verrattuna plaseboon. Näin julkisuuteen annettiin hyvä kuva kyseisestä lääkkeestä. Lääkettä oli alunperin suunniteltu ja käytetty pelkästään aikuisille. Pian paroksetiinia määrättiin Yhdysvalloissa jo parille miljoonalle teinille. Samaan aikaan meneillä oli useita lakimiesten haasteita lääkefirmaa vastaan. He edustivat aikuisia, jotka syyttivät lääkettä itsemurha-alttiuden tai väkivaltaisuuden lisäämisestä.

Tässä vaiheessa GSK julkaisi joitain raportteja suorittamistaan tutkimuksista. Oikeudenkäyntien ansiosta julkaistut paperit kertoivat, että firma oli suorittanut numeroiden tietoista väärintulkintaa.

British Medical Journal -julkaisuun kirjoittanut Peter Doshi kertoi minkälaisia uusia ongelmia tutkimus sisältää. BMJ julkaisi Restoring Study Uudelleenanalysointia varten saatiin uutta materiaalia GSK: Luettavaa oli kymmeniä tuhansia sivuja. Tarkemmin sanottuna about 77 sivua. Eikä sekään ollut analysoijien käytössä mitenkään helpolla tavalla: GSK made available all case report forms for patients entered into Study These forms, however, which totalled about 77 pages, were available only through a remote desktop facility SAS Solutions OnDemand Secure Portal , 11 which made it difficult and extremely time consuming to inspect the records properly.

Accordingly we could not examine all case report forms. Eikä tietoja näköjään säilytetty parhaalla mahdollisella tavalla: At least pages were missing from the case report forms we reviewed, with no discernible pattern to missing information—for example, one form came with a page inserted stating that pages to were missing, without indicating reasons.

Parissa tapauksessa alkuperäiset tutkijat menivät myös rikkomaan sokkoutusta. Kyseisen tutkimuksen uudelleenanalysointi ei ole ollenkaan mairitteleva GSK: Laskelmien ja tietojen vertailun jälkeen tulos oli selkeä. Hoitoteho ei ollut parempaa kuin lumelääke. Haittavaikutuksien suhteen tilanne oli vakavampi. Alttius itsemurhille oli oikeasti aikaisempia arvioita suurempi. Tarkemmat luvut ja uudellenanalyysin päättelyt ovat luettavissa BMJ: Ongelmia löytyy lisää myös haamukirjoituksen muodossa.

Tutkimuspaperin ensimmäisessä julkaisussa tutkimuksen suorittaneita tutkijoita oli 22 kappaletta. Yksikään tutkimukseen liitetyistä 22 tutkijasta ei kirjoittanut tutkimuspaperin ensimmäistä luonnosta. Tämä itsessään olisi hyvä syy repiä paperi silpuks sekä läpsiä siihen liitettyjen 22 akateemikon poskia sillillä. Mutta pienenä lisänä tutkimusryhmän johtaja Martin Kellerillä on huonoa mainetta. Boston Globe -lehden tutkimus selvitti miehen jättäneet ilmoittamatta yhteyksiään lääketeollisuuden rahoitukseen.

Kyseistä Kellerin paperia on pyydetty poistettavaksi jo vuosikaudet. Yksikään näistä 22 akateemikosta ei ole joutunut kiipeliin huonosta tutkimuksesta ja numeroiden kanssa venkoilusta. He - tai heidän laitoksensa - eivät ole vaatineet paperin poistoa.

Eikä edes relevantti American Academy of Child and Adolescent Psychiatry yhdistys jonka jäseniä monet 22 akateemikosta ovat ole vastannut British Medical Journal in pyyntöihin kommentoida uusinta käännettä.

Kaikki tämä kohu pitäisi olla erittäin hyvää sytykettä poliitikoille. Nyt jos koskaan voisi vaatia suuria säästöjä terveydenhuoltoon, ja samalla pelastettaisiin ihmisten henkiä. Tämä on varma keino saada ääniä vaaleissa. Se olisi mahdollista vaatimalla korvattavien lääkkeiden listaan pääsyä vain AllTrials -käytännön kaltaisten palveluiden kautta. Jos lääkevalmistaja ei luovuta kaikkia tutkimustietoja itsenäisten tutkijoiden arvioitavaksi, ei lääke myöskään pääse virallisen terveydenhuollon piiriin.

Vain tällä tavalla avoin tutkimustiedon jakaminen mahdollistaa luotettavan tiedon saamisen uusista lääkkeistä. Vuonna GlaxoSmithKline sai 2,7 miljardin euron suuruisen sakon paroksetiiniin liityneestä markkinoinnista. Paska firma on paska. Olin täysin unohtanut Yhdysvalloissa tapahtuneen vallankaappauksen. Sotilasharjoitus Jade Helm 15 vietti viimeistä päiväänsä tänään tiistaina. Usean osavaltion alueella seikkailleet erikoisjoukkojen sotilaat testasivat uusimpia vimpaimiaan.

Folioprikaatin varoitukset tulevasta vallankaappauksesta, kansalaisten aseiden takavarikoimisesta tai vähintään Texasin osavaltion alistamisesta hallituksen valtaan lähtivät kiertoon netissä kauan ennen sotilasharjoituksen alkua. InfoWarsin plussaksi voisin laskea sen, että he sentään alensivat uhkakuvaa juuri Jade Helmin alkaessa. Katselijoille kerrottiin yllättävän asiaankuuluvasti, että Jade Helm olisi vain sotaharjoitus jossa erikoisjoukot testaavat sotavoimien uusinta teknologiaa.

Joka onkin aivan totta, mutta foorumeilla siitä väännettiin milloin mitäkin salaliittoteoroita. Keinoäly tulee altistamaan sotavoimat komentoonsa. Armeija kuljettaa salaisia mikroaaltoaseita ympäri maata. RightWingWatch on koonnut koosteen merkittävimmistä äänistä, jotka varoittivat Jade Helmista seuraavan jotain hirmuista.

Patriootit seurasivat ja valvoivat ja Youtubettivat sotilaista. Kansalaiset saivat pitää aseensa. Texas on vielä se perinteinen osavaltio, jossa Chuck Norris jatkaa hyppypotkujen heittelyä. Sitten vain jännittämään mikä on seuraava suuri uhka, josta valtamedia ei uskalla puhua. Pakolaisvirta Suomeen ei tule tyrehtymään lähivuosina. Suosittu reagointi on vainoharhainen ja pelkkään tunteeseen perustuva paniikki. Tällaiseen pasuunaan puhaltaa Mitä Vittua?!

Mikäpä olisi parempi tapa kerätä klikkauksia ja mainostuloja, kuin varoittaa karmaisevan Isis-järjestön terroristien soluttautuneen pakolaisvirtaan ja riehuvan Euroopan rajojen sisällä? Se jos mikä olisi hirmuisaa menoa. MV varoittaa ilmiöstä dramaattisen kuvan kera, aivan kuin se olisi tapahtunut aivan äsken. Jopa entinen kansanedustaja ja muutoksen kokenut nykyinen Twitter-käyttäjä James Hirvisaari levittää MV: Heidän kannaltaan on erittäin harmillista, ettei kuvassa ole maahanmuuttajien sekaan soluttautuneiden Isis-taistelijoiden riehumista.

Kuva otettiin kesällä Kuvassa fundamentalistiset salafismi -suuntauksen seuraajat mellakoivat Bonnin poliisin kanssa. Poliisien toisella puolella protestoivat islaminvastaiset Pro NRW puolueen kannattajat. Jos nykyiseen pakolaisvirtaan on soluttautunut Isis-taistelijoita ihan teoreettisesti oikea mahdollisuus vaikkakin epätodennäköinen , niin MV: MV lankesi lähteenä käyttämänsä News -sivuston omaan clickbait-feikkailuun. Tekemällä nopean ja helpon kuvahaun Googlessa olisi MV säästynyt tältä nolaukselta.

Toinen esimerkki tulee ihan kotimaasta. Kaikki alkoi jälleen kerran Facebookissa. Köyhälle jäi avustusjärjestön ruokajonossa vain pieni pussi ruisleipää ja purkki tonnikalaa. Hänelle oli kuulemma kerrottu, että tällä kertaa puutteellinen tarjoilu johtui ravinteiden luovuttamisesta "Pansion hätämajotuksessa oleville elintasopakolaisille.

MV -sivusto tarttui koukkuun ja kauhisteli ilmiötä sivullaan. Ilmiössä on vain pari pienen pientä ongelmakohtaa. Palvelukeskuksen johtaja Johanna Meinander väittää, ettei kyseinen turkulainen T-talo luovuta saamiaan eriä eteenpäin palvelutaloille.

Myös Turun Sanomille antamassaan haastattelussa Meinander toistaa sanomansa. Lopulta alkuperäisen Facebook-kirjoituksen tehnyt leipäjonossa vieraillut Katja Nummelin keksi miten voi vielä puolustella kuulemaansa. Ei teiltä se ruoka suoraan Pansioon menekkään, vaan SPR on jo tainnut tehdä sopimuksen kaupan kanssa, tai sitten joku vetää välistä Siinäpä mehukas skuuppi MV- sivuston tutkivalle journalismille.

Onko SPR tehnyt salaisen sopimuksen ruuan jakamisesta, vaikka vastaanottokeskuksissa pakolaisille annettava ruoka on jo hoidettu toista kautta?

Ja kuinka paljon tienataan liikuttamalla ruokakaupoista lahjoituksena palvelukeskuksille tarkoitettu leipäpussi pakolaisten vastaanottokeskukseen? Taloussanomat kertoivat parisen päivää ennen tätä kohua, että vastaanottokeskukseen on kyllä mahdollista luovuttaa ruokakapoista hävikkiruokaa.

Mutta toistaiseksi kauppojen hävikkiä ei ole lähetetty Pansion vastaanottokeskukseen. Ruokahuollon kun pitäisi olla säännöllistä vastaanottokeskuksissa. Apua on toki lähetetty turvapaikanhakijoille.

Viikonloppuna avun piiriin pääsi myös Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita Pansion vastaanottokeskuksessa. Järjestö vei sinne ison lavallisen leipomolta leipää sekä ruokaa Turun vapaakirkolta. Nuo olivat vain eri lähteitä ruoka-avustukselle kuin se mistä Turun T-talo saa jaettavaa ruokaa. Uuninpankkopoika Saku Timonen kirjoitti aiheesta aikaisemmin päivällä. Nyt hän vastaanottaa tappouhkauksia. Tahdon kansalaisaloitteen finaali saavutetaan vuonna , kun eduskunnan hyväksymä avioliittolaki vihdoinkin astuu voimaan.

Se on monella kauhun, vainon ja kurimuksen veroinen vuosi. Jotkut kun tulevat kokemaan tuon aikakauden aikana vainoa, joka kohdistuu heidän mielipiteisiinsä. Aito avioliitto väki on koonnut varoittavia esimerkkejä. Sukupuolineutraali avioliittolaki tulee toteutuessaan väistämättä kaventamaan sanan- ja mielipiteen ilmaisun vapautta sekä uskonnonvapautta. Näin on käynyt siellä missä vastaavanlainen laki on saatettu voimaan. Viitteitä tästä on jo nähtävissä myös meillä Suomessa.

Sukupuolineutraalin avioliittolain puolustajat luonnollisesti vähättelevät näitä vaikutuksia, koska eivät halua myöntää, että heidän ajamansa lakihanke — jonka mainoslauseiden mukaan piti edistää syrjimättömyyttä ja lisätä vapauksia — tosiasiallisesti johtaakin perinteisen avioliittonäkemyksen kannattajien syrjintään ja heidän perusvapauksiensa rajoittamiseen.

Eräät avioliittorevisionistit ovat jo tiedostaneet tämän kehityksen ja pitävät sitä itse asiassa oikeutettuna ja tervetulleena. Todellisuus mainoslauseitten takaa alkaa viimein tulla esiin. Maailmalla on tapahtunut kaikenlaista, kun avioliittolakeja on tällä vuosituhannella päivitetty tämän vuosituhannen ajatuksia vastaavaksi. Sen seurauksena lainvoimaista avioliittoa periaatetasolla vastustavat ihmiset ovat joutuneet vaikeuksiin.

Perinteisiin käsityksiin takertuvat ihmiset voivat kieltäytyä tekemästä työtään tai ilmaiset mielipiteitä, joissa samaa sukupuolta olevat avioparit ovat syntisiä aviopareja. Suomessa meillä on tuore esimerkki tämänkaltaisesta. Kuluvana vuonna eräältä yhdistyksemme aktiivijäseneltä evättiin mahdollisuus osallistua Maailman sarjakuvat ry: Jäsenemme oli merkinnyt kurssihakemukseen taustajärjestökseen Aito avioliitto ry: Tästä johtuen kurssin järjestäjät ilmoittivat, ettei häntä oteta mukaan, vaikka olivat aluksi toivottaneet hänet tervetulleeksi kurssille.

Tapauksesta on jätetty yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalle aik. Asian käsittely on vielä kesken. Vaikuttaisi olevan selkeä esimerkki järjestäjien virheestä. Yksityiskohtia tapauksen käänteistä ei esitetä, joten joudumme vain spekuloimaan mitä on oikeasti tapahtunut. Maailmalla on kuitenkin esimerkkejä siitä, että tuollaisia päätöksiä tehneet ry: Aito avioliitto mainitsee esimerkkien listallaan myöhemmin myös tällaisen tapauksen, jossa syrjitty sai oikeuden päätöksellä tukea mielipiteelleen.

Lontoolainen lastentarhanhoitaja  Sarah Mbuyi  sai potkut työstään ,  kun hän oli vastannut kollegansa kysymykseen, uskoiko hän samaa sukupuolta olevien avioliittoon. Mbuyi haastoi työnantajansa oikeuteen, ja mielestäni aivan oikein, voitti oikeudessa ja sai korvauksia. Näin lastentarhanhoitajan mielipiteen- ja uskonnonvapaus turvattiin oikeuden päätöksellä. Uskonnonvapaus takaa oikeuden kutsua toisia ihmisiä syntisiksi. Ja se on eräs parhaimmista tavoista edistää kansakuntien sekularisaatiota, mutta ei siitä sen enempää.

Olen itse saanut lukea ja kuulla siitä miten elämäntapani ja -katsomukseni sotivat Jumalan tahtoa vastaan ja olen muutenkin syntinen ihanan ihanan syntinen ihminen. Eikä kukaan näistä sormellaan suuntaani heristelijöistä ole joutunut oikeuteen. Vaikka ovat kirjoittaneet ateismia tuomitsevia kirjoja. Muut esimerkit ovat myös mielenkiintoisia. Ranskan korkein oikeus selvitti tapausta ja tuli selkeään johtopäätökseen.

Virkavallan edustajana Colo ei saisi työssään syrjiä asukkaita heidän seksuaalisen suuntautumisensa perusteella. Tällaisessa tapauksessa tilanne on yksinkertainen. Colon sijainen astui hoitamaan niitä hommia joita pormesteri itse ei suostunut tekemään. Pormestari edustaa tasavaltaa, joten yksittäisen pormestarin vakaumus ei painanut oikeuden mielestä vaakakupissa yhtä paljon kuin kansalaisten tasa-arvoinen kohtelu.

Tästä päästää tuoreimpaan tapaukseen Yhdysvalloissa. Yhdysvaltoja kuohuttaa parhaillaan tapaus Kentuckyn osavaltiossa, jossa siviilivihkimisistä vastaava viranomainen,  Kim Davis , passitettiin vankilaan vain siksi, että hän kristillisen avioliittokäsityksensä vuoksi kieltäytyi omantunnon syistä laittamasta nimeään samaa sukupuolta olevien parien vihkitodistuksiin.

Davis joutui eristysselliin, josta hän vapautui vasta kuuden päivän piinan jälkeen. Tuosta jäi pois sellainen pieni yksityiskohta, että viraston päällikkönä Davis kielsi muita viranomaisia Rowanin piirikunnan virastossa suorittamaan siviilivihkimisiä samaa sukupuolta oleville pareille.

Davis ei siis tehnyt itsestään marttyyria henkilökohtaisen vakaumuksensa tähden, vaan alisti muut työntekijät oman käsityksensä alaiseksi. Jos hän olisi oikeudessa todennut, että muut virkailijat saavat suorittaa näitä siviilivihkimisiä, niin hän ei olisi joutunut selliin. Juuri sellaista käännetä odotettiin tapahtuvan, mutta Davis päätti pakottaa alaisensa noudattamaan hänen henkilökohtaista vakaumustaan.

Vaikka henkilökunnan joukosta ilmoitettiin, että he olivat valmiita suorittamaan siviilivihkimisiä. Although Davis was expected to be brought back into the court, where the contempt charge could have been dropped if Davis agreed not to use her authority to prevent the deputies under her control from issuing marriage licenses , she did not return to the courtroom. Davis halusi tekemällä tehdä itsestään marttyyrin. Kun hänen alaisensa kirjoittivat ihan kirjallisena aikomuksensa suorittaa siviilivihkimisiä, eikä Davis saisi estää heidän työtään, pääsi Davis myös vapaaksi.

Asiaa tullaan jatkossa vielä puimaan monessa piirikunnassa, kun jotkut virjailijat eivät halua suorittaa työtehtäviään. Suomen kohdalla voimme toistaiseksi vain arvailla miten maistraateissa työskentelevät ihmiset suunnittelevat kiertävänsä uutta avioliittolakia.

Pääsevätkö istumaan muualle sillävälin kun toinen virkailija suorittaa velvollisuutensa? Tämä taitaakin olla ainoa selkeä ongelmakohta. Kirkko saa tehdä ihan minkälaisen päätöksen se haluaa vihkimiskäytännöistään. Tavallinen kansalainen saa kirjoittaa ja puhua ei-heteroista entiseen tapaan.

Hän vain vaikuttaa entistä oudommalta tapaukselta. Tutut kakkugatet voivat toistua jossain muodossa, jos esim. Yksi asia on ainakin varma. Ketään ei pakoteta vastoin tahtoaan homonaimisiin. Miten sitten Suomessa tullaan aikuisten oikeasti rajoittamaan Aito avioliittolaisten oikeuksia?

Kommentteihin saa ilmestyä profetoimaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 6: Kännyköiden säteily huolestuttaa erilaisia ihmisiä. Kännyköiden säteilyä vastaan yritetään suojautua erilaisilla tavoilla. Käytännöllisin tapa on vähentää kännykän käyttöä pään vieressä, jos käyttäminen oikeasti pelottaa ihmisistä. Markkinoille on tuotu myös useita perinteisiä huuhaa-maakareidein viritelmiä.

Kiinnitä epämääräinen tarra matkapuhelimeesi, niin haitallinen säteily loppuu. Entäpä jos kaipaat hieman paremmin perusteltua ja markkinoitua säteilysuojaa?

RayGuard on puskemassa Suomeen asti. Käyttäjiä löytyy ja kehuja riittää. Tässä lainaus anonyymiltä käyttäjältä. Se on kokoelma laitteita, jotka tarjoavat monipuolisemman suojan. Pelkän kännykän sijaan ne suojaavat aivan kaikelta haitalliselta sähkömagneettiselta säteilyltä.

Epäileviä asiakkaita voidaan kosiskella tutkitulla tiedolla! Videoissa havainnollistetaan miten laitteen vaikutuksia on testattu ennen ja jälkeen käyttöä. Kiinalaisen lääketieteen suosima käsitys meridiaaneista saa kunnian toimia terveydentilan mittaamisessa. Videolla pyörii monenlaista elektronista aparaattia, joilla mittaillaan havaittavaa säteilyä. Jostain syystä mittauksissa ei mitata miten RayGuard-laitteet vähentäisivät säteilyn määrää.

Eli heidän mainitsemaansa elektronista savusumua. Mittareita ei käytetä näyttämään säteilymäärän muutoksia. Niillä vain demonstroidaan, että säteilyä on huoneessa. Jos RayGuard voisi mitenkään vaikuttaa säteilyn määrään, niin se olisi liian helposti ja ihan oikeasti testattavissa.

Sen sijaan he mittailevat ihmisten meridiaanien muutoksia. Varmasti se on Wiherkosken suosikki vuosikymmen. Tosin en ole aivan varma minkä vuosisadan vuosikymmen.

Haluan myös ilmoittaa, että ihannoin Wiherkosken ryhtiä. Kovin harva meistä kehtaisi vastustaa rockkiertuetta "satanismiin" vedoten. Varsinkin kun kyseisen kiertueen tähti on suomalaisella asteikolla harras kristitty. Alice Cooper aka Vincent Damon Furnier on uudesti syntynyt. Hän hylkäsi alkoholiriippuvuuden ja turvautui Jeesukseen. Rockartisti ei ole ns. Hän haluaa pitää uskon henkilökohtaisena asiana. Cooper on kuitenkin perustanut kristillisen nuorisokeskuksen.

Ja häpeää entistä menoaan villin seksin ja alkoholin kanssa. Hän tietää kuinka tuhoisaa sellainen meno on. Kommentoidessaan muiden kristittyjen reaktoita Cooper vastasi näin: Hey, maybe some people can live like that, but I don't think that's the way God expected us to live. When Christ came back, He hung out with the whores, the drunks and miscreants because they were people that needed Him.

Christ never spent His time with the Pharisees. Australialainen geologi Ian Plimer on ilmastonmuutoksen asiantuntija. Ainakin hän on kirjoittanut aiheesta kirjan Heaven and Earth. Plimer käy läpi satoja "ilmastonmuutosuskovaisten" ja "alarmistien" argumentteja. Se ei tosin saanut kovin ylistäviä arvosteluja alan tutkijoiden keskuudessa. Plimer perustelee ettei ilmasto ole lämpenemässä. Vaikka lämpenisi, niin se ei johdu ihmisten toiminnasta.

Tähtitiede, historia ja geologia sotivat virallista ilmastonmuutostarinaa vastaan. Kriitikot huomauttivat, että Heaven and Earth käyttää kaavakuvia ja esittelee tietoja joiden tiedetään olevan perättömiä.

Tämä selvisi vertailemalla ihmiskunnan tuottamia hiilidioksidipäästöjä koko planeetan historian aikana purkautuneisiin hiilidioksisipäästöihin. Näin ihmisten aiheuttama vaikutus on vain 0. Saat kymmenen pistettä platypusmerkin, jos huomaat minkä virheen argumentti sisältää.

Hänen kirjoittama kirja sisältää pitkän litanian väärää tietoa ja väittämiä joille ei anneta mitään lähteitä. Moni on huomauttanut hänelle tästä asiasta. Toimittaja George Monbiot arvosteli Plimerin kirjaa. Plimer otti Monbiottiin yhteyttä. Hän halusi kaksintaistelun yleisön edessä. Monbiot suostui väittelyyn, mutta ensin Plimerin pitäisi vastata kirjaan kohdistuneeseen kritiikkiin kirjallisessa muodossa.

Näin saataisiin täsmällinen ja helposti tarkistettava vuoropuhelu. Livenä hoidettu debatti tekisi lukemattomien väittämien tarkistamisen ja käsittelyn lähes mahdottomaksi. Plimerin voimakkaat argumentit voisivat jopa päästä Guardian -lehden sivuille. Last week I wrote to Professor Plimer accepting his challenge, on the condition that he accepts mine. I would take part in a face-to-face debate with him as long as he agreed to write precise and specific responses to his critics' points — in the form of numbered questions that I would send him — for publication on the Guardian's website.

I also proposed that there should be an opportunity at the debate for us to cross-examine each other. Ensimmäinen reaktio on tietenkin ajatella, ettei Plimer kykene vastaamaan esitettyyn kritiikkiin. Monbiot ei luovuttanut näin helpolla. Hän alkoi meluamaan blogissaan Plimerin reaktiosta.

Ja kas, Plimer ilmoittikin, että on valmis vastaamaan esitettyihin kysymyksiin kirjallisessa muodossa. Monbiot haluaisi selvyyttä yhteentoista kohtaan. Vähimmäisinä kohtina on vaatimus saada tietää millä Plimer perustelee joitain väittämistään.

Ei siis kovin vaikeita kysymyksiä. Lukijat jäivät pidättämään henkeään vertauskuvallisesti. Jotkut pessimistit kommentoivat, ettei Plimer antaisi vastauksia. Plimerin vastaukset eivät olleet vastauksia. Fascinating as these questions doubtless are, I am unqualified to answer them. Unlike Ian Plimer, I make no pretence of being a climate scientist. I am a journalist, who, among other tasks, reports and comments on the findings of climate science.

My answer to questions is: My questions, by contrast, are addressed to the right person. They concern only what Ian Plimer purports to know. He made precise and specific claims in his book. Many of them are either unsourced or blatantly misrepresent his sources.

I have not set him an exam in atmospheric physics; I have simply asked him to cite his sources and explain his statements. If his claims are correct, my questions will be easy and quick for him to answer. If his claims are wrong, my questions will be difficult, if not impossible. The longer he procrastinates, the more he blusters and horses about, the worse his position looks. Plimerin kysymykset ovat kotitehtäviä. Ne ovat kuitenkin syynissä. Ehkä Plimer vielä joskus selittää miksi hänen kirjassa käytettiin kyseenalaista tietoa.

Sekä tietenkin paljastaa salaperäiset lähteensä. Odotellessa voi katsella Youtubea. Rabbi, pappi ja skeptikko kävelevät baariin.

Noh, kerron tuon joku toinen kerta. Tämä on paljon hauskempi juttu. Eikä se ole vitsi. Maanantaina rabbien iskuryhmä ja joukkue kabbalamystikoita astui lentokoneeseen, jolla lenneltiin Israelin yläpuolella. Torjua sikainfluenssa rukouksen voimalla. Rituaaleilla estettiin pandemia, jotta ihmiset eivät kuole.

Ennen taivaallista operaatiota Israelissa on ollut sikainfluenssatapausta. Sekä viisi kuollutta potilasta. Onneksi kuolemantapaukset loppuivat tähän pisteeseen. Israel , taikausko , uskonto. Ken Ham johtaa yhdysvaltalaista kreationismimuseota. He nauttivat kiertueesta, napsivat kuvia, ottivat videoita ja jotkut rohkenivat esittää kysymyksiä.

Seassa oli yksi toimittaja Devin Powell. Ken Ham luki mitä toimittaja oli kirjoittanut. Hamilla meni kahvit väärään kurkkuun. Hänen mielestä Powell kirjoitti aivan käsittämättömän version vedenpaisumuksen jälkeisistä tapahtumista. Viimeinen kohta ei mahdu millään Hamin päähän. Ihmiset vaelsivat vedenpaisumuksen jälkeen mantereelta mantereelle kelluvien puurunkojen avulla. Hän sanoo pulisongit vankkana, ettei heidän museossa väitetä mitään tuollaista ihmisten vaeltamisesta meriä pitkin.

Ateistit yrittivät saada kreationistit näyttämään hölmöiltä noilla kelluvilla puilla. Paitsi että näyttelyssä olevat plakaatit ja tekstit tekevät tarinasta monimutkaisemman. Museossa valistetaan kansaa kelluvilla metsillä. Rafting When the flood destroyed the world's forests, it must have left billions of trees floating for centuries on the ocean. These log mats served as ready-made rafts for animals to cross oceans.

The paths of ocean currents, carrying these rafts, would explain: Ehkä Ham oli näreissään siitä, että toimittaja puhui ihmisten käyttäneen näitä puita. Näyttelyssä kun puhutaan eläimistä. Tarinan opetus on kuitenkin selvä: Afganistanin väkivaltaisuudet eivät ota laantuakseen.

Sotilaat ja siviilit ovat joutuneet hengenvaarallisiin tilanteisiin. Fundamentalistiset talibanit ovat tietoisia kurjuudesta. Talibanit tunnetaan tunteettomina raakalaisina, jotka teloittavat viattomia ihmisiä. Taliban tarvitsee uuden pehmeämmän PR-kampanjan saadakseen afganistanilaiset puolelleen.

Heidän komentaja Mullah Mohammad Omar on kirjoittanut uudet eettiset säännöt. Sääntöjen mukaan talibantaistelija ei saisi värvätä lapsia eikä kaapata viattomia sivullisia. Pommeja saa käyttää vain hallituksen työntekijöitä ja sotilaita vastaan.

Itsemurhapommittajien täytyy käydä läpi tarkka koulutus, jotta pommilla tapetaan vain tärkeitä ihmisiä. Varsinkin paikallisia uhreja täytyy välttää. Humaani lähestymistapa otetaan käyttöön myös yleisellä tasolla.

Kaapattuja autoja ei saa käyttää huviajeluihin. Vankeja ei saa enää viipaloida, eli nenät, korvat ja muut osat jätetään rauhaan. Uusi uljaampi tapa taistella jää kuitenkin pimentoon. Enemmistö afganistanilaisista miehistä ei osaa lukea. Taistelijat tottelevat paikallisia päälliköitä. Mullah Mohammad Omaria ei tunneta hänen lähipiirin ulkopuolella. Opaskirja on kaunis ajatus, mutta ei vaikuta Afganistanin tilanteeseen.

Lapset jatkavat itsemurhaiskujen tekemistä ja tienvarsipommien asentelua. Israelin valtio on antanut juutalaisten avioliittojen hyväksymisen rabbien tehtäväksi. Kaikkien sekulaarien juutalaisten harmiksi nämä rabbit ovat ortodoksijuutalaisia. Arabeilla ja kristityillä on omat avioliitto-oikeudet, joihin rabbit eivät voi vaikuttaa.

Siviiliavioliittoja ei tunneta rabbien keskuudessa, mutta Israelin ulkopuolella solmitut siviiliavioliitot saavat laillisen aseman. Eli kaikkien uskonnottomien juutalaisten täytyy käydä lomamatkalla avioliittoa varten. Vuonna tällaiseen ratkaisuun päätyi joka kymmenes aviopari. Määrä on lisääntynyt, sillä tuoreimpien tietojen mukaan joka viides aviopari käy avioitumassa ulkomailla. Uskonnottomat ihmiset lisääntyvät myös Israelissa.

Ongelmia ilmenee, kun tiukan linjan ortodoksit päättävät ketkä ovat tarpeeksi juutalaisia avioliittoa varten. Nico Tarosyan and Olga Samosvatov chose to tie the knot in a special ceremony on Tuesday -- watched by family, friends and curious passers-by -- after Orthodox rabbis had denied them the right to wed. The rabbinate says that Mr Tarosyan cannot prove he is Jewish according to its strict standards and therefore should not marry Ms Samosvatov, who is considered a proper Jew.

Rabbit vahtivat kansan uskonnollista ja etnistä puhtautta. Vahtiminen on helppoa niin kauan kun heillä on laillinen valta päättää ihmisten oikeuksista. Syntymät, avioliitot, avioerot ja kuolemat prosessoidaan rabbien kautta. Toki Israelissa asuva juutalainen voi saada oikeuksiaan takaisin.

Kunhan todistaa, että hänen äiti tai isoäiti oli juutalainen. Ja mies on suorittanut sen esinahkatipin Jumalalle. Rohkeat poliitikot ovat laatineet lakiehdotuksia uskonnottomien juutalaisten avioliittojen puolesta. Ne on kumottu kerta toisensa jälkeen, mutta tänä vuonna voi tapahtua läpimurto. Tietyt ehdot täyttävät avioparit voisivat päästä naimisiin Israelissa.

Kummankin täytyisi olla uskonnottomia. Ja tietenkin eri sukupuolta. Rabbit voivat hyväksyä uuden lain, sillä se jättää voimaan uskonnottomia syrjivät eristeet. Uskonnottomat juutalaiset eristetään "aidoista" juutalaisista. William Dembski antaa oppitunteja baptistien seminaarissa. Kursseilla täytyy tehdä tärkeitä asioita: Kirjoittaa sanan pituinen essee älykkään suunnittelun teologisista merkityksistä. Sekä tietenkin kirjoittaa kymmenen viestiä ID: En ole tutustunut seminaarien ja kurssien outoon maailmaan.

Onko tuollainen nettiaktivismi kovin yleistä näin kolmannella vuosituhannella? Dembski , Intelligent Design. Matti Leisola ei levännyt laakereillaan kesäloman aikana. Suomen johtava ainoa IDeisti kirjoitti kolmiosaisen paketin älykkäästä suunnittelusta. Ensimmäisessä osassa esitellään kiistan peruspilarit: Leisola listaa näkökulmien kirjon.

Sitten valitellaan Suomessa olevaa uutispimentoa. Intelligent design liike on saanut hyvin paljon huomiota osakseen. Yli eri alojen tutkijaa on julkisesti ilmaissut tyytymättömyytensä darvinismiin. Liikkeestä on kirjoitettu etusivun artikkeleita esimerkiksi New York Times -lehdessä huhtikuussa ja Los Angeles Times -lehdessä maaliskuussa Oma lehdistömme on pitänyt meitä täydellisessä uutispimennossa näistä merkittävistä tapahtumista.

Meidän pitäisi kysyä mitä merkittävää ID-liike ihanaa, että Matti itse käyttää "liike" sanaa on saanut aikaan viimeisen kymmenen vuoden aikana? Tietenkin olen puolueellinen, mutta ensimmäisenä mieleen tulee Dover vs Kitzmiller. Saiko ID-liike aikaan jotain muuta kuin avustetun itsemurhan? ID-liike on yrittänyt politiikan kautta muutella koulujen opetussuunnitelmia.

Hän antaa Behen näkemyksille tilastomatemaattisen tulkinnan ja kehittää suodattimen, jolla voidaan erottaa suunniteltu sattumanvaraisesta. Sitten hän ilmoitti, ettei sitä kannata käyttää. Sitten hän korjasi, että selityssuodatin on kaikkien aikojen paras keksintö.

Dembski on aina osannut viihdyttää yleisöä, mutta ei aina sillä tavalla kuin haluaisi. Spesifinen kompleksisuus on niitä termejä, joilla ID-liikkeen sisällä vakuteellaan kaiken olevan hyvin tieteellistä hommaa. Sitä ei vain keritä soveltamaan biologiassa. Leisola käy läpi monet tunnetut evoluutiokriitikot. Hän mainostaa hyviä tietoläheitä. Jostain syystä mukaan on laitettu myös Taustaa. Nuoren maailman kreationismi sujahtaa niin helposti ID-liikkeen sisälle, kuten olemme huomanneet.

Armollisesti Leisola yksinkertaistaa esimerkkiä, mutta voih! Vaadittavia mutaatioita on niin hirveä määrä, ettei evoluutioprosessit voi niitä tuottaa. Käytännössä näin epätodennäköistä tapahtumaa voidaan pitää mahdottomana. Todellisuus on yksinkertaista laskelmaamme hieman monimutkaisempi. Evoluutioteoriaa suosivissa lähtö-olettamuksissa jätimme puutteellisten tietojen vuoksi huomioimatta esimerkiksi geneettisen ajautumisen, epätäydellisten moottorin osien periytymisen sekä periytyviin osiin kohdistuvat valintatapahtumat ja haitalliset mutaatiot.

Näistä epävarmuustekijöistä huolimatta laskelma osoittaa, että toimivan bakteerimoottorin syntyminen evoluutiomekanismeilla sattuman ja valinnan kautta on hyvin epäuskottava tapahtuma.

Makroevoluution mekanismia ei siis tunneta. Sattuma vaikuttaa aivan toiseen suuntaan eli tuhoavasti. Ei evoluutio, joten äly. Tässä on ID-liikkeen suurin pointti. Tällä IDeistit ratsastavat vuodesta toiseen. Bakteerimoottori muistuttaa ihmisen suunnittelemalta koneelta, kuten Leisola lainailee. Eikös se silloin ole suunniteltu? Leisola sanoo, että bakteerimoottorin kehitystä ei osata selittää.

Tietenkin tutkijat ovat antaneet skenaarioita moottorin kehitykselle, mutta ne eivät ole tarpeeksi yksityiskohtaisia IDeisteille. Meillä pitäisi olla tarkistettu lista kaikista mutaatioista ja kaikkien muutosten valintapaineista. Se on karmaisevaa luettavaa. Leisola on joutunut darwinistien vihakampanjan kohteeksi. Laittaessaan nimensä epäilevien allekirjoitusten joukkoon, joutui Leisola myös toiselle listalle. Itse koin heidän reaktionsa allekirjoittaessani yhdessä satojen tutkijoiden kanssa vetoomuksen suhtautua kriittisesti darvinismiin.

Sain välittömästi sähköpostin Yhdysvalloista. Siinä udeltiin perusteita kannanottooni. Toivottavasti joku on pyytänyt häneltä anteeksi. Mutta kaikkein kovimman kohtalon on kokenut William Dembski. Dembski kirjoitti ID-kirjan, joka sai heti karua kritiikkiä. Professori Massimo Pigliucci kirjoitti ala-arvoisen arvostelun. Pigliucci vetosi tunteisiin ja käytti huonoja argumentteja. Lopussa Dembski jäi niskan päälle. Tai niin ainakin luulisi, sillä Leisola ei mainitse ollenkaan niitä kriittisiä kirjoituksia joita Dembskin ajatukset ovat saaneet.

Mark Perakhin pdf kirjoituksia. Tai Welsey Elsberryn ja Jeffrey Shallitin tekemää kritiikkiä. Tai Elsberryn ja John Wilkinsin tekstit. Ehkä meidän täytyy ymmärtää miksi Leisola ei mainitse näitä henkilöitä, vaikka he ovat aktiivisesti mukana netissä ID: Dembski kun ei ole vastaillut heidän esittämään kritiikkiin kovin suurella innolla.

Miksi käsitellä yksityiskohtaista kritiikkiä, jos tarjolla on Pigliuccin tasoista kamaa. Darvinisteilla ei ole aavistustakaan miten bakteerimoottorin kaltaiset systeemit olisivat voineet kehittyä. Tiedämme, että älykkyys mahdollistaa korkean teknologian järjestelmien kehittämisen.

Pigliucci kuitenkin väittää, että suunnitteluun vetoavat ovat tietämättömiä ja darvinistit tietävät miten biologiset järjestelmät syntyivät. Jos luonnontiede tyytyisi tutkimaan luonnon mekanismeja, ei mitään ongelmaa syntyisi. Tieteen yritys selittää koko maailmankaikkeuden ja elämän historia ateistisesta lähtökohdasta käsin johtaa väistämättä törmäyskurssille. Tieteen tulisi olla totuuden etsimistä — ei materialistisen maailmankuvan pönkittämistä. Ongelma on siis se, ettei tiedemaailma suostu tutkimaan asioita ilman Jumalaa olkapäiden yläpuolella.

Barret kirjoittaa kaikista uran kohokohdista. Tuo kannattaa käydä läpi, jos ei ole vielä tutustunut Dembskin hämmästyttävään uraan. Matti Leisola saa mainetta maailmalla.

IDeistien uusin tutkimuslaitosta muistuttava inkarnaatio Biologic Institute on ilmoittanut, että heillä on kolme uutta eurooppalaista tiedemiestä. Laitoksen vaikuttavin tuotos tämän vuoden aikana on tämä artikkeli replikaattoreista. Heidän sivuilla Masa saa aikas vaikuttavan yhteenvedon: The research on enzyme engineering and function and other aspects of biotechnology done under his direction has led to over peer-reviewed scientific papers and over citations in the scientific literature.

Tätä kuitenkin varjostaa se vähemmän tunnettu näkökulma, joka sijaitsee Leisolan pään sisällä. ID-luennoillaan hän on heilutellut Hitler-korttia. Hän toistelee kreatiostien muita tuttuja mantroja. Esimerkkinä vaikkapa tällainen haastattelu: Mitä niistä voi päätellä? Ja miten ne sopivat Raamattuun? Fossiilit omat muinaisten eliöiden kivettyneitä jäännöksiä — ikään kuin valoksia alkuperäisestä eliöstä.

Niistä voi päätellä, että a jotain katastrofaalista on joskus tapahtunut, b monet eliöt ovat pysyneet aina samanlaisina, c ennen eli eliöitä, joita nyt ei ole elossa, d kaikki eliökunnan pääryhmät ovat syntyneet lähes samanaikaisesti ja e kaikki aikanaan eläneet eliöt olivat aina täysin valmiita kokonaisuuksia, ei puolivalmiita ja joksikin kehittyviä.

Fossiileja ei nykyoloissa synny. Fossiilien ja fossiilisten polttoaineiden kivihiili ja öljy valtavat määrät viittaavat suuriin luonnonmullistuksiin.

Kertomus vedenpaisumuksesta antaa uskottavan selityksen näille ilmiöille. Raamattukin puhuu dinosauruksista ja lohikäärmeistä. Itse en ole niitä nähnyt, mutta kertomukset lohikäärmeistä viittaavat siihen, että joku on.

Voiko niitä pitää kestävänä todistuksena dinosaurusten ja ihmisten yhtäaikaisesta elosta maan päällä? Ne ovat ihmiskunnan muistissa säilyneitä kokemuksia. Kerrotaan, että esimerkiksi Kiinaan saapuneet ensimmäiset tutkimusmatkailijat näkivät dinosaurusten kaltaisia otuksia. Lohikäärmeet ovat edelleen kiinalaisten käyttämiä symboleja. Ostin Kiinan matkallani kylpytakin, jonka selässä oli lohikäärmekuvio. JL] Lohikäärmetarinat ainakin vahvasti viittaavat siihen, että ihminen on niitä nähnyt.

Leisola ei ole ainoa avoimesti kaapista ulos tullut kreationisti Biologic Instituten tulokkaissa. Kaikki kolme ovat kreationisteja. Eikä sen pitäisi olla ollenkaan yllättävää. ID-liike on lainannut kaikki argumenttinsa kreationistien käsikirjasta. After the Bar Closes -forumilla didymos listaa olennaiset kohdat. IDeistit ovat vain muuttaneet sanoja ja jättäneet Raamatut kirjahyllyyn. Toivon kuitenkin, että Biologic Institute ei koe samaa kohtaloa kuin aikaisempi ID-tutkimuskeskus.

Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 3: Intelligent Design , kreationismi , Leisola. The Colbert Report Mon - Thurs Onko ihmisen lähin sukulainen simpanssi vai oranki? Jouko Piho ilmestyi jälleen Radikaali. Hän on aikaisemmin kertonut , ettei usko Obaman olevan kelvollinen presidentiksi. Tuorein käänne liittyy skandaalimaiseen syntymätodistukseen. Kalifornialainen asianajaja Orly Taitz on saanut käsiinsä helmikuussa oikeaksi todistetun kopion Barack Obaman syntymätodistuksesta, jonka mukaan Obama syntyi Coast General Hospital —sairaalassa Kenian Mombasassa 4.

Todistuksessa on siis sairaalan nimi, mitä ei ole Obaman nettiin laittamassa lyhyen kaavakkeen mukaisessa todistuksessa, joka ei todista mitään. Tässä kenialaisessa todistuksessa ei ole lääkärin nimeä, kuten ei ole Obaman nettiin laittamassa todistuksessakaan, mutta sen sijaan siinä on Coast maakunnan vararekisterinpitäjän, Joshua Simon Couyan, allekirjoitus the signature of the deputy registrar of Coast Province, Joshua Simon Couya.

Kuva syntymätodistuksesta on kotisivuillani: Jouko Piho Erittäin raskauttavaa materiaalia Obamaa vastaan. Siis olisi, jos Orlyn heiluttelema paperi ei olisi väärennös.

Mutta kun se on väärennös. Eikä se ole edes kovin hyvin tehty. Isän ikä on merkitty väärin. Paperissa käytetään nimeä "Kenian kansantasavalta," mutta tuo nimi tuli käyttöön paperin kirjaamisen jälkeen. Samoin paperissa käytetään termejä "provinssi" vaikka nekin tulivat käyttöön myöhemmin. Väärennetyn paperin lähde on mahdollisesti löydetty.

Alkuperäisen syntymätodistuksen nimiä on muuteltu vain parin kirjaimen verran. Tärkein kysymys onkin, valehteleeko Orly Taitz vai onko hän vain huijauksen kohde?

Iowan osavaltiossa ollaan tiukkoja siitä mitä busseissa saa mainostaa. Iowan ateistit ja vapaa-ajattelijat erehtyivät laittamaan pervon mainoksen linja-autoihin. Liikenneyhtiö sai heti useita valituksia. Jopa kuvernöööri Chet Culver ilmaisi paheksuntansa: Mainosten julkaisu oli heidän mielestään virhe. Laitan tähän alas kuvan kyseisestä mainoksesta. Se ei missään nimessä sovi perheen pienimpien silmille, eikä raskaana oleville naisille. Center for Inquiry järjesti Nigeriassa kokousta, jossa mietittiin miten maa pääsisi eroon noitavainoista.

Lapset joutuvat hyökkäysten kohteeksi ympäri maata. Noidiksi luultuja lapsia päätyy kaduille, kun perhe hylkää heidät. Lapsia tapetaan noituusepäilyjen takia. Sitten paikalle saapui pastori Helen Akpabion kannattajia.

Akpabio on suuri noitametsästäjä, jonka The Liberty Gospel Church in fanit kävivät käsiksi jopa konferenssin puhujaan. Nigerian humanistiliikkeen puheenjohtaja Leo Igwe todisti miten vakava ongelma oikeasti on.

Hänen omaisuutta varastettiin ja kokous joutui pienoisen häirinnän kohteeksi. Ihmisoikeusjärjestöt jatkava ihmisten valistamista.

Ehkä jollain vuosisadalla ihmiskunta pääsee eroon tästä taikauskosta. Afrikka , noituus , taikausko. Pakistanissa otetaan uskonto huomattavasti vakavammin kuin maallistuneessa Euroopassa.

Punjabin kylässä käytiin kristittyjen kimppuun. Kaikki tapahtui viime lauantaina. Riehuva väkijoukko sytytti palaamaan kristityn lähiön kaikki 40 taloa. Roviolla poltettiin, tai muuten vaan ammuttiin, kuusi ihmistä. Mukana meni 7 vuotias lapsi. Asialla oli parisen sataa muslimia. Väkijoukon sai liikkeelle tuo kaikista väkevin ärsyke; huhu. Huhun mukaan eräässä kristittyjen häätilaisuudessa oli häpäisty Koraani. Aika outo hääseremonia, tiedän. Puskaradion puheiden mukaan tämä karmaiseva rikos tehtiin kylässä, joka on yli kahden mailin päässä hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta kylästä.

Provinssin valvojat eivät kuitenkaan löytäneet mitään todisteita kidutetusta Koraanista. Teurastuksen jälkipyykkinä on sentään pidätetty n.

Ensinnäkin, jos on valmis polttamaan vieraiden ihmisten koteja, niin kannattaa vähintään varmistaa oikean talon olevan rynnäkön kohde. Toiseksi, jos on valmis tappamaan toisia ihmisiä oman uskonnon tähden, niin kannattaisi vähintään varmistaa, että kohteena on syyllinen ihminen. Kolmanneksi, jos on valmis tekemään kauheuksia oman uskonnollisen esineen suojelemiseksi, niin kannattaa ottaa selvää onko esinettä oikeasti edes häpäisty.

Henkilökohtaisesti näen, että sananvapaus ja ilmaisunvapaus ovat juuri ja juuri pykälän arvokkaampia asioita kuin ihmisten oikeus olla loukkaantumatta. Tiedän sen johtavan moneen närkästymiseen ja loukkaantumiseen. Loukkaantumiset kirjan repiminen, tjms jäävät kuitenkin miedommiksi kuin kotien polttaminen ja ihmisten ampuminen. Tämän takia on kiva asua "rappeutuneessa ja sekulaarissa" Euroopassa. Syyskuun 11 salaliittoteoriat eivät kuole koskaan pois.

Kirjoja ja harrastelijadokumentteja tullaan tekemään vielä seuraavalla vuosituhannella. Tiede-lehden keskusteluforumilla oleva ketju ylitti äskettäin sivun merkkipaalun. Yhdysvalloissa pyörivä Totuusliike pyrkii tuottamaan uuden tutkinnan terrori-iskuista. On niin paljon vastaamattomia kysymyksiä ja epäselvyyksiä, että vain uusi riippumaton komissio voi saada selville totuuden. Sitä tämä liike haluaa. Vapaaehtoiset keräsivät kymmeniä tuhansia allekirjoituksia.

Kerrassaan vaikuttava lista nimiä toimitettiin eräpäivään mennessä New Yorkin viranomaisille. Kampanjaan käytettiin lahjoitettua rahaa ja paljon vapaaehtoistyötä.

Viranomainen kävi läpi nimet ja tarkisti onko hakemuksessa kaikki kohdallaan. Vastaus on saatu nettiin luettavaksi.

Ongelmia tuli monesta kohtaa. Allekirjoituksissa oli nimiä joita ei oltu rekisteröitu äänioikeutetetuksi viime vuoden vaaleissa.

Se on ollut vaatimuksena kaupungille tehtävissä adresseissa. Jotkut allekirjoittaneista eivät olleet kirjanneet päiväystä. Toiset unohtivat mainita osoitteensa. Joidenkin allekirjoituksia ei oltu tehty valvotuissa olosuhteissa.

Hyväksyttyjä nimiä kertyi alle 30´, joka on minimi vaatimus. Eikä siinäkään vielä kaikki. Adressissa vaadittiin liittovaltiotasolla tapahtuvaa tutkimusta, mutta New Yorkin kaupungilla ei ole sellaisia valtuuksia. Siinä ei myöskään laadita suunnitelmaa siitä miten tutkimus tultaisiin maksamaan.

Lisäksi adressissa on nimetty tulevan tutkintakomission jäseniä, vaikka heidät pitäisi nimittää muuta kautta. Ja päälle vielä liian suuret suunnitelmat komission määräysvallasta syyttämisessä ja lainvalvonnassa. Mutta Totuus ei pala tulessa, joten totuuslaiset ovat laatineet valituksen päätöksestä. Did you expect this demand for accountability to go uncontested by those who have forgotten the very meaning of the word? Not in OUR America. Pätevä lakimies olisi voinut tarkistaa onko adressi ihan kohdallaan ennen sen lähettämistä.

BTW, totuuslaiset tarvitsevat lahjoituksia tulevaa käräjöintiä varten. Salaperäiset soluttautujat pyrkivät tekemään omaa tutkimustaan.

He ovat valmiita jopa naamioitumaan, jotta kavalat Darwininpalvojat eivät pääsisi heidän jäljille. Jos professorit saavat vihiä IDeisteistä, niin koirat usutetaan heidän kimppuun. Tuollaista on elämä niille tiedemiehille, jotka epäilevät Darwinin evankeliumia. Ainakin Discovery Instituten David Klinghofferin mukaan. Hän on kuullut totuuden suoraan anonyymin tutkijan naamioidusta suusta. Tämä tiedemies on peräti värjännyt hiuksensa, jotta häntä ei tunnistettaisi. ID-tutkijat saavat olla valppaana.

Vaino on ihka oikeata ja ihan aikuisten oikeasti totta, kuten dokumenttielokuva Expelled meille todisti: This April the feature-length documentary Expelled will open in theaters, telling stories of scientists whose colleagues punished them for questioning Darwinism.

One evolutionary biologist featured in the film, Richard Sternberg, was penalized by the Smithsonian Institution's National Museum of Natural History for editing an article favorable to ID in a technical peer-reviewed biology journal housed at the Smithsonian. Office of Special Counsel investigated the case in and reported that Dr. Sternberg's Smithsonian colleagues created a "hostile work environment" for him "with the ultimate goal of forcing [him] out of the [Smithsonian]. The museum confiscated his key to the facility and obstructed his access to research specimens.

Paitsi että avaimet takavarikoitiin kaikilta , kun museo teki päivitystä turvallisuusjärjestelmään. Tietenkin se järjestettiin, jotta Sternbergin sortamisesta ei jäisi suoria todisteita. Darwinistit ovat niin ovelia paskiaisia.

Sternbergillä oli ongelmia lainaamien näytteiden säilyttämisessä ja palauttamisesta. Hän saikin siitä negatiivista palautetta. Sternbergia ei kuitenkaan potkittu pihalle museosta.

Klinghoffer käy läpi tutut tapaukset. Hän päättää listan William Dembskillä. As it happens, Dembski had been booted from Baylor once before. That was in , when Baylor's faculty got him fired as director of an academic center on campus. It was Dembski's criticism of Darwinian evolution that roused the other professors' ire. Dembski probably won't be invited back to Baylor soon. Robert Marks remains, but describes the campus atmosphere in dark tones that would, it seems, apply equally well to universities elsewhere.

It would destroy their tenure chances. Ron Hubbard johti henkilökohtaisesti Saint Hillissä sijaitsevaa keskusta luvulla. Sieltä johdetaan Britannian skientologeja. Aikanaan Hubbard tietenkin halusi parhaista parhaimmat skientologit pyörittämään toimitiloja. He olivat varmasti aikansa kermaa. Siksi on hieman outoa, että uuden johdon aikana vanhat skientologit on julistettu suppressiivisiksi henkilöiksi. Nykyinen skientologian johtaja Dadiv Miscavige on julistanut 49 jäsentä Sellainen henkilö menettää oikeuden olla yhteydessä skientologeihin.

Hänet on julistettu järjestön viholliseksi. Hän "estää skientologian edistämistä" ja on haitallinen ympäröiville ihmisille. Kun skientologi kyseenalaistaa edes yhtä kultin opeista, niin hän saa helposti tämän leiman otsaansa. Ron tutkii onko tomaatti suppressiivinen Hubbard kirjoitti, että n. Ehkä hän halusi pelata haastavaa peliä? David Miscavigen maailmassa reilusti yli 90 prosenttia ihmisistä on suppressiivisia.

Maailmanlaajuisten protestien valossa hän ei olekaan kovin väärässä. Ron ei tunnistanut suppressiivia henkilöitä. Tuskin taustalla on Miscavigen sotima valtataistelu. Sehän olisi epäeettistä käytöstä. Kansainvälisellä tasolla Miscavige on käyttänyt samanlaista taktiikkaa kuin Saint Hillissä. Vähänkään hänen arvovaltaa arvosteleva skientologi on huomannut olevansa suppressiiviseksi julistettu henkilö. Suppressiivisiksi julistetut henkilöt ovat olleet skientologien parhaimpia.

Sea Orgin jäsenet ovat käyneet läpi valintaprosessin ja taustatutkimukset. Tämän takia jotkut skientologit ovat kuiskailleet yön pimeydessä, että ehkä Miscavige on suppressiivinen henkilö.

Kaikki Jeesuksen voimaan luottavat nuoret eivät pidä pelimerkkejä pöksyissään , vaan lipsahtavat synnin puolelle aivan liian helposti. Vaikka tekevät oikein lupauksen siveästä elämästä. Toisaalta taas yliopistomaailman ja sitä myötä sekulaarin maailman pauloihin joutuneet nuoret pysyvät puhtaana huomattavasti pitempään. Tosin nykyään on liikkeellä uhkaava trendi.

Jotkut tytöt ovat alkaneet tykkäämään nörteistä. Voimme vain toivoa, että nörtit pysyvät vahvoina ja keskittyvät mieluummin peleihin, fantasiakirjallisuuteen ja scifistelyyn kuin seksuaalisiin asioihin.

Apollo lentoa on epäilty lavastatetuksi spektaakkeliksi. Perusteluja kaivellaan valokuvista, videoista ja teknologian hämmästelystä. Kaikkein hämärimmät todisteet haetaan Australiasta asti. Kuulennon mullistava televisiolähetys pyöri televisiossa. Legendaarisessa lähetyksessä Armstrong asteli Kuun pinnalla. Koko maailma oli televisioiden äärellä.

The residents of Honeysuckle Creek, Australia, actually saw a different broadcast to the rest of the World. Just shortly before Armstrong stepped onto the Moons surface, a change could be seen where the picture goes from a stark black to a brighter picture.

Honeysuckle Creek stayed with the picture and although the voice transmissions were broadcast from Goldstone, the actual film footage was broadcast from Australia. As Una watched Armstrong walking on the surface of the Moon she spotted a Coke bottle that was kicked in the right hand side of the picture. This was in the early hours of the morning and she phoned her friends to see if they had seen the same thing, unfortunately they had missed it but were going to watch the rebroadcast the next day.

Needless to say, the footage had been edited and the offending Coke bottle had been cut out of the film. But several other viewers had seen the bottle and many articles appeared in The West Australian newspaper. Länsi-Australiassa nähtiin aidosti suora lähetys, sillä muu maailma joutui odottamaan vastaanotinaseman nauhoilta purettavaa kuvaa. Una Ronald näki suorana kuinka Armstrong potkaisi vahingossa Cola pulloa. Siinä välissä tapahtui editointi, jolla poistettiin kuvaan unohtunut virvoitusjuomapullo.

Muu maailma ei päässyt todistamaan tapahtunutta. Pullosta kirjoitettiin moneen kertaan The West Australian sanomalehdessä. Kuukiviä kuljettanut pakettiauto ja valaistuksia varten levitetyt virtajohdot näkyivät koelähetyksessä. Ne poistettiinkin virallisesta lähetyksestä. Tai näin olen ainakin kuullut. Harmillista että äänimiehen eväspullo jäi lavalle "virallisen" lähetyksen ajaksi. Tietenkin jotkut pyrkivät puolustelemaan NASAa. Kuutukikohta Clavius on perehtynyt aiheeseen.

Una Ronaldin versio tapahtumista ei olekaan niin selkeä kuin voisi odottaa. NASA ei ehkä ollutkaan niin tumpelo lavastaessaan kuutehtäviä. Enemmänkin näyttäisi siltä, että Una luuli nähneensä jotakin jota ei heti tunnistanut, ja vuosia myöhemmin yhdisteli asioita päässään. Sen seurauksena ilmestyi ajatus virvoitusjuomapullosta Kuun pinnalla. Ajankohdat menevät hieman sekaisin, sillä Unan tarinaa esittelevässä kuulentoskeptisessä Dark Moon -kirjassa aikajana ei asetu Unan ehdottamalle tasolle.

Ensinnäkin tuo Una Roberts on nimimerkki, jota ei ole päästy haastattelemaan. Tämän takia ei saada selvyyttä siihen milloin hän katseli kuukävelyä. Una sanoi valvoneensa, jotta näkisi kuukävelyn. Mutta se näkyi Australian televisiossa aamulla. Una olisi voinut katsoa live-shown, mutta se näkyi eri aikaan kuin hän muisti. Tai sitten hän katsoi nauhalta tulleen näytöksen, mutta miten hän olisi voinut nähdä cola pullon, jos miljoonat muut eivät sitä nähneet?

Dark Moon -kirjan tekijät spekuloivat, että pullo onkin lisätty jälkimmäiseen lähetykseen. Tuntematon australialainen halusi näin paljastaa, että lähetys ei tulekaan Kuusta. Pullo mainittiin The West Australian -sanomalehden artikkeleissa. Tai näin ainakin väitetään. Kukaan ei vain ole onnistunut löytämään lehtileikkeitä.

Clavius researcher Peter Barrett examined surviving copies of The Western Australian dating to the time in question and failed to find any mention whatsoever of Coke bottles in the moonwalk telecast. Chief librarian Tracey Bennett no relation to Mary for The Western Australian has confirmed that no letter or article regarding a Coke bottle in the moonwalk telecast was printed in either of their two newspapers for at least two weeks following the broadcast.

And it only took Clavius researchers 48 hours and one request to confirm this. Una Rogers on ainoa ihminen joka on väittänyt lehtileikkeiden olevan olemassa. Kuutukikohta Clavius on tainnut keksiä mitä kyseisessä pullokohtauksessa näkyi. Kuulennot , NASA , salaliitot. Vaimoa ei voi raiskata. Umpilisäke ei ole surkastuma. Homeopatia ei ole lääke. Wiherkosken periaatteet ovat kuitenkin ylevämmät kuin faktat.

Tärkeintä on vastustaa illuusiota jonkun satanismista. Meidän ei tule hylätä tuomittavia mielikuvia kanssaihmisistä vain faktojen perusteella. On tärkeämpää vastustaa moraalittomuutta, kuin huolehtia siitä onko joku ylistämässä moraalittomuutta.

Wiherkoski on takuuvarmasti samaa mieltä kanssani. Sillä sekunnilla kun tosiasiat ovat tärkeämpiä kuin uskomukset, niin mitä me enää teemme uskolla? Kreationisti Ken Ham on närkästynyt. IDeisti Leisolan vilkas kesä.

Profeetta Piho puhuu Obaman syntymästä. Ron tutkii onko tomaatti suppressiivinen. Newer Posts Older Posts Home. Yritän käsitellä mahdollisimman laajasti huuhaata, vaihtoehtohoitoja, humpuukia, biologiaa, kreationismia, Älykästä suunnittelua, uskontoa, uskonnottomuutta, joskus harvoin huumoria, elokuvia, kirjoja ja historiaa.

Olen vuotias mies, jolla on onnellinen elämä.

.

ESCORTS TAMPERE GAY ILMAISTA PUHELINSEKSIÄ

Homoseksuaaliseen yours paradise lahti sex lahti

Homoseksuaaliseen yours paradise lahti sex lahti

That should serve to clarify the matter for them; one hopes they will enjoy their extended holiday in Afghanistan. The attempt to create a legal concept of "marital rape" is no less than an attempt to destroy the basic concept of marriage.

If the husband or the wife has no more claim to the spouse's body than anyone else, then the marital vows are meaningless and the marriage is a charade. Once consent is withdrawn, the marriage has ended. Yllä oleva teksti on VoxDayn kirjoittama. Hän kirjoitti myös, että naisella on olemassa keinot kieltäytyä seksistä jos niin haluaa.

Naisen täytyy vain välttää avioliittoa. VoxDay myös antaa vinkkejä tuleville aviomiehille: Men contemplating marriage would be wise to sound out their prospective brides on this issue.

If a woman believes in the concept of marital rape, absolutely do not marry her! It would make no sense whatsoever to marry a woman who believes that being married to her grants her husband no more sexual privilege than the next unemployed musician who happens to catch her eye.

And if a woman who believes in the existence of marital rape pushes you for marriage, just assure her that while you respect the institution, you believe it is much more important to defend her unqualified right to say no.

Oma moraalikompassini on saastunut vuosia sitten, sillä mielestäni vaimoilla on oikeus sanoa ei. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 1: Lööpien luotettavilla palstameterillä pohditaan onko Loch Nessin hirviö havaittu GoogleEarthin kuvassa. The shape seen on the surface of the mile Scottish loch is 65ft long and appears to have an oval body, a tail and four legs or flippers.

Tietenkin tulkitsen kuvaa skeptikkolasien läpi, joten en päädy aivan samanlaiseen tulkintaan. Näen kuvassa laivan, joka jättää jälkeensä vaahtoavat vanat. Toisaalta kuvassa voisi nähdä suuren kalmarin. Onko se Loch Nessin verivihollinen? Jokainen voi itse pohtia mitä kohtaa ollaan poksauttamassa. Huumori , kiropraktiikka , vaihtoehtohoidot. Pienellä Bua saarella täytyy olla tarkkana viikonpäivistä. Saaren metodistikirkko on päättänyt, ettei sunnuntaisin saa pitää housuja.

Sen sijaan tuhmat paikat verhotaan kietaisuhameseen, jota paikalliset kutsuvat suluksi. Kiellolla kunnioitetaan pyhää lepopäivää. Näin vältetään epäonni, jota Jumala voisi muuten suunnata saarta kohti. Kieltoa ei ole laadittu kiirellä, sillä kirkko ilmoitti, että hätätapauksissa sairaat ihmiset saavat pitää housuja. Eiväthän he ole mikään ahdasmielinen uskonto. Jotkut länsimaalaiset lahkot voivat tosin valittaa siitä, että uskonnon varjolla pakotetaan miehiä pukeutumaan hameisiin.

Tietämättäni olen myös kunnioittanut tätä Herran käskyä, sillä aina joskus olen sunnuntait kotona ilman housuja. Nyt se loppuu, sillä ateistina en voi olla mukana kirkkojen rituaaleissa. Aamulla lähden Berliiniä kohti. Kolmen vuorokauden aikana voin tutustua pääkaupunkiin, jonka väestöstä n.

Turistikohteita on laitettu listalle, mutta ans kattoo kuinka moneen kerkiää näin lyhyellä lomalla. Kaiken tekee helpommaksi tyttöystävän nettituttava, joka on suostunut kaupunkioppaaksi. Ei mene aikaa hukkaan matkustusreittien hakemisessa. Kiitokseksi opastuksesta kelpaa kuulemma ruisleipä. Kävelyn lomassa kokeilen tarkkailla paikallisia homeopatiapuoteja. Jos Tampereelta löytyy yksi sellainen, niin varmasti Berliinissä on useampia.

Onhan Saksa homeopatian kyhänneen Samuel Hahnemannin kotimaa. Tosin erään matkaoppaan mukaan homeopatia olisi nykyään yleisempää Englannissa kuin Saksassa. Homeopaattiset valmisteet ovat harvinaisempia ja kalliimpia Berliinissä kuin Lontoossa. Myös muita vaihtoehtohoitoja pitäisi löytää vähemmän kuin Britanniasta.

Kreationistit eivät tykkää surkastumista. Ne antavat vaikutelman Suunnittelijasta, jonka peukalo on keskellä pakaraa. Lisäksi ne toimivat näyttönä yhteisestä polveutumisesta. Surkastumia vastaan on taisteltu etsimälle niille toimintoja. Mutta surkastuma ei tarkoita sitä, ettei elimellä ole mitään toimintoja. Vaan sitä että alkuperäinen toiminto on kadonnut. Mutta sillä voi olla muita tehtäviä. Jotta surkastuma statuksesta pääsee eroon on tehtävä jotain aivan muuta.

Näin pääsi käymään umpilisäkkeen kohdalla. Duke yliopiston tutkijat raapivät päätään ongelman parissa: Using a modern approach to evolutionary biology called cladistics, which utilizes genetic information in combination with a variety of other data to evaluate biological relationships that emerge over the ages, Parker and colleagues found that the appendix has evolved at least twice, once among Australian marsupials and another time among rats, lemmings and other rodents, selected primates and humans.

Useilla nisäkkäillä on sekä umpilisäke että umpisuoli. Niittinä vielä elimen vanha ikä: Kaikki tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa. Fort Lauderdale joutui kärsimään ateistien mainoskampanjasta. FreeThoughtFlorida sai kerättyä tarpeeksi rahaa mainokseen. Kadulla kävelevät viattomat ihmiset altistuivat jumalattomalle propagandalle.

Lapset pääsivät lukemaan seuraavanlaista tekstiä: Protestoivat aktivistit sanovat, ettei mainos kuulu yhteisön alueelle. Kylttien naapurustossa olevat kirkot eivät tykänneet ollenkaan mainoksesta. Pastori James Ray sanoi, että seurakunnasta kuuluu valituksia jatkuvasti.

Mainoskyltti maksaa 2´ dollaria kuukaudessa. Se on halvin hinta tienoolla. Mainoskyltin vuokra-ajan päätyttyä seuraavaksi mainos aiotaan pystyttää aavistuksen pienempi mainoskyltti, jossa Jumala kirjoitetaan jumala. Odotettavissa lisää valituksia herjaavasta mainoksesta.

Voi voi voi voi voi voi sentään, mitä Nokia on mennyt tekemään. MeraNokia on kokoelma uutta sisältöä, joka on valmiina tietyssä kännykkämalleissa. Uudessa sisällössä on valmiina jotain mikä saa skeptikon sydämen vuotamaan verta.

Varmasti huomaat mikä se on. Saan sentään vielä nukuttua öisin, sillä tämä palvelu on saatavilla vain Intian Maharashtran osavaltiossa. Intiassa taikausko on niin vahvasti läsnä, että astrologian lataaminen kännyyn on itsestäänselvyys. WHO on ryhdistäynyt nuorten tutkijoiden painostuksesta. Tiedonannossa mainitaan , ettei homeopaattista hoitoa saisi antaa vakavista sairauksista kärsville. Lapsille on mainostettu taikavettä ripulin parantamiseen.

Samoin myös tuberkuloosin, malarian ja HIVin hoitoon on annettu sokeripillereitä. Heille pitäisi antaa tehoavaa lääkitystä, eikä olemattomiin laimennettua toiveajattelua. Homeopatian ei ole osoitettu toimivan kyseisten sairauksien hoidossa. Homeopatia ei keskity nestehukan estämiseen.

Kun homeopatia korvaa toimivan hoidon, niin ihmisiä kuolee. Society of Homeopaths -järjestön johtaja Paula Ross on kommentoinut tuoretta kritiikkiä. Ehkä tieteellistä näyttöä ei ole juuri nyt, mutta sitä on tulossa. Faculty of Homeopathy lisäsi vielä, että homeopatia toimii myös kausiflunssan hoidossa. Ross muistuttaa, että homeopatia tarvitsee lisää tutkimusta ja investointeja.

Ask the Scientologist -blogissa on seurattu skientologiajärjestön puuhia huomattavalla tarkkuudella. Bloggaaja Just Bill saa sisäpiiritietoa ja tarkkailee Clearwaterin - skientologien Mekka - tapahtumia.

Hän on huomannut merkittäviä muutoksia tärkeimpien paikkojen toiminnassa. Järjestön "kirkkoja" on suljettu ympäri maailmaa. Niiden henkilökuntaa on yhdistetty, mutta tyhjiksi jää enemmän rakennuksia kuin uusien näyttäviä avajaisia järjestetään. Kaikki keskukset eivät pysty maksamaan laskuja. Skientologiajärjestön vastaiskukoneisto ei enää toimi samalla teholla kuin luvulla. Heillä ei ole tarpeeksi henkilökuntaa.

Jäsenkatoa peitellään mahtavilla esityksillä ja näyttävillä seremonioilla. Media kirjoittaa ahkerasti järjestön rikoksista ja tekosista. Salaiset OT-tason paperit ovat levinneet ympäri internettiä. Skientologien lippulaiva Freewinds on laskenut ankkurinsa Kolumbian vesille.

Siellä ei enää ravaa kalliita kursseja maksavaa väkeä. Pystyyn jääneiden tilojen kävijämäärät ovat romahtaneet. Clearwaterissa oleva Flag-rakennus on tärkein päämaja. Se ei ole vetänyt väkeä vakituisiin tilaisuuksiin.

Ratkaisuksi määrättiin, ettei 90 mailin säteellä olevat skientologien keskukset eivät saa suorittaa mitään palveluksia. Mutta Flag jäi silti ilman huomiota.

Nyt he mainostavat, että kaikkien skientologiakeskusten palveluita saa myös Flag-rakennuksesta. Just Bill kirjoittaa pari ennustusta. Kolumbia ei luovuta vankeja ulkomaille, joten David olisi siellä turvassa. Niitä pidetään pystyssä viimeiseen asti. Niissä tullaan esittämään elokuvia.

Palveluja saa vain tiettyinä päivinä viikossa. Kaikki näyttävä kampanjointi suoritetaan siellä. Viimeiset TosiUskovaiset skientologit pakotetaan muuttamaan Clearwateriin. Muutokset pitäisi havaita parin vuoden sisällä. Romahdus on jo käynnissä. David Miscavige , scientologia. Muistatko sen törkeän, rivon, pervon ja solvaavan bussimainoksen Yhdysvalloissa?

Mainokset tulivat salakavalasti linja-autojen kylkiin. Sitten ne tuotiin takaisin. Ensimmäinen kristitty kuljettaja on uskaltanut vastustaa moraalitonta viestiä. Angela Shiel ei kestänyt sitä miten hänen uskontoa solvattiin bussin kyljessä. Hän ei suostunut ajamaan kierroksia.

Anteeksi jos tuo lainaus loukkaa jotain blogini lukijaa. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 4: Suomessa testataan sikainfluenssarokotetta lapsilla. Lääkelaitos antoi luvan käyttää viattomia lapsia ahneiden lääkeyhtiöiden koekaniineina.

Voi sitä kauhistelun määrää joka on liikkeellä internetin keskustelupalstoilla. Suomi24 ja muut vastaavat paikat valistavat kansaa. Ne eivät siis ole tavallisia rokotteita. Skvaleenia on yritetty yhdistää milloin mihinkin pahaan oireeseen, mutta huonolla menestyksellä.

Skvaleenia esiintyy ihan luonnollisesti meidän kehoissa. Tohtori Mercola varoittelee, että aine oli vastuussa mm. Väittämälle ei vain löydy tieteellistä tutkimusta tueksi.

WHO kertoo lisää skvaleenista. Skvalaani on hienoa kirkasta monityydyttymätöntä öljyä, joka ei maistu eikä tuoksu. Se on ihovoiteissa käytetty synteettinen versio luonnon skvaleenista jota on runsaasti mm. Tässä voiteessa olevat skvalaani ja helokkiöljy auttavat karnosiinia pääsemään ihon sisään. Ihmisen elimistö tuottaa itsekin skvaleenia — etenkin ihossa—, jota se suojaa mm. Iän myötä ihon skvaleeni vähenee ja silloin iho alkaa vanheta.

Skvalaanivoide kosteuttaa ihoa ja auttaa ihottumien ja haavojen paranemisessa ja ehkäisee arpien muodostusta. Skvaleeni on evoluution aikana kehittynyt sisäsyntyinen antioksidantti, joka on tehokkaampi kuin A- ja E-vitamiini tai koentsyymi Q10 ubikinoni , lykopeeni ja muut karotenoidit.

Skvaleeni on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä antioksidantti, sillä se kierrättää epätasapainoon joutuneita happimolekyylejä takaisin normaaleiksi ja parantaa siten hapenkäyttökykyä ihossa ja muissa kudoksissa. Hyvin outoa käyttää Tohtori Tolosta näin. Skvaleenia on useissa luontaistuotteissa. Joten missä kampanjointi niiden vaarallisuutta vastaan? Suomi on rokotevalmistajien koemaa. Suomalaisia huijataan tässä asiassa.

Suomi on kuin onkin lääkevalmistajien koemaa. Syykin on selvä jos tietää miten Suomessa hoidetaan potilastietojen keräys ja järjestely. Jenkkilän lääkärit kuolaavat kateellisena meidän systeemiä, jossa loogisesta ja yhtenäisestä tietokannasta voidaan poimia koko kansan yksityiskohdat. Potilaan terveydentilan seuraaminen on systemaattista.

Valtavasta paperinsiirtelykoneistosta on siis jotain hyötyäkin. Päälle vielä terveyskeskukset joissa on osaava henkilökunta, eikä torakat tanssi vastaanottopöydällä. Tämän takia epidemiologiset tutkimukset ja kokeet kannattaa tehdä Suomen kaltaisissa sivistysvaltioissa.

Tämän takia mahdolliset sivuoireet huomataan nopeasti ja varmasti. Tämän takia riskit pidetään minimissä. Jos annat lapsesi kokeeseen ja hän saa sivuoireita, niin et saa korvauksia! Lääketehtaat ovat tehneet sellaiset sopimukset. Uskoisinko nettipalstojen nimimerkkejä vai virologian professori Timo Vesikarin versiota?

On epäilty, että Suomessa olisi huonompi korvausturva vahinkojen sattuessa? Jos kyseessä on lääkelaitoksen hyväksymä tutkimus, osanottajat kuuluvat normaalin sairasvakuutusturvan piiriin. Systeemi on samankaltainen Ranskassa. Valmistajalla on vakuutus, joka kattaa sekä Suomen että Ranskan. Tasapuolisuuden vuoksi täytyy tietenkin tarjota myös NWO-näkökulma sikainfluenssaan. Benjamin Fulfordin uusimpien tietojen mukaan sikainfluenssarokote aiotaan valjastaa H1N1-viruksella ja sillä on tarkoitus tappaa useita miljardeja ihmisiä.

Fulford onkin ryhtynyt toimiin ja ilmoittanut WHO: Loppuun Thunderf00tin katsaus sikainfluenssahypetykseen. Oikein peer-reviewin kestänyt Pro-ID paperi on päässyt läpi darwinistien myrkytetyistä paperisilppureista?

Miten näin pääsi käymään? Paperi pdf on Dembskin ja Robert J. Paperin nimi on Conservation of Information in Search: Measuring the Cost of Success.

Siinä pohditaan hakualgoritmien rajoituksia. Sekä tietenkin sitä, että toimivien ratkaisujen löytäminen tarvitsee Älyä. Evoluutiota matkivat algoritmit ovat huijausta, sillä niiden toimiminen edellyttää Älyä jollakin tavalla. Paperi on pullollaan monimutkaisia laskuja ja käyriä.

Active information must be accurate. The asymptotic equipartition property will work only if the target sought obeys the assigned FOO. As L increases, the match between the target and FOO table must become closer and closer. The boundaries of ω quickly harden, and any deviation of the target from the FOO will prohibit in finding the target. An extreme example is the curious novel Gadsby [48] which contains no letter E.

Negative active information can be fatal to a search. Kritisoi sitä sitte, niin In critiquing his example and arguing that information is not created by unguided evolutionary processes, we are indeed making an argument that supports ID. Uncommon Descent -blogiin ilmestyi heti pari kriittistä kommenttia. Jolle pannaan stoppi näin: Kuka haluaa estää ID-tieteestä keskustelun? Toinen uutinen liittyy Michael Beheen.

Hän on liittynyt Uncommon Descentin kirjoittajiin. En ole täysin varma siitä onko tämä hyvä vai huono käänne ID-liikkeen historiassa. Dembski , Intelligent Design , Uncommon Descent. Harvinainen uutinen siitä miten taikauskolla voidaan alistaa kovin konkreettisella tavalla. Rikollisliiga uhkasi nigerialaisia naisia voodoo-kirouksilla Saksassa. Rikolliset pakottivat naiset työskentelemään prostituoituina kirotuksi tulemisen uhalla.

Häveliäästi uutisessa puhutaan naisista. Naiskaupan uhreja oli Bordelleihin rahdattiin kuitenkin alaikäisiä tyttöjä eli "tuoretta kamaa. Uhkauksena toiminut kirous vahvistettiin kotimaassa Nigeriassa ennen lähtöä. Kirous langetettiin esi-isien haudoilla, joka teki oman psykologisen vahvistuksen taikauskoisiin orjiin.

Jos he vastustivat, niin uhkailut sielun tuhoutumisesta ja mielen pirstoutumisesta palauttivat orjan takaisin ruotuun. Tyttö vietiin hautasmaalle keskellä yötä.

Nämä kaikki varastoitiin alttarille, jonka voima tuhoisi tytön perheen jos hän juoksee karkuun tai paljastaa salakuljettajat. Taustalla vaikuttaa myös se raivostuttava usko noitiin.

Jotkut tytöistä olivat perheistä joissa heidät oli leimattu noidiksi. Silloin vaihtoehdot ovat joko kodin hylkääminen tai jääminen kotiin. Jääminen tarkoittaa sitä, että oma suku tappaa "noidan. Afrikka , noituus , voodoo. Fundamentalistiset kristityt odottavat jatkuvasti tempausta.

Silloin kaikkein parhaimmat uskovaiset tempaistaan suoraan Taivaaseen. Planeetalle jäävät kaikki syntisemmät hemmot. He joutuvat kokemaan kauheita, kun Jeesus palaa kauan odotetulle comeback-kiertueelle.

Tai sitten tempaus tapahtuu samalla kun Jeesus laskeutuu Taivaasta. Olennaisinta on se, että tempaus tapahtuu. Olet kaukosiirtynyt toiseen ulottuvuuteen, mutta mitä tapahtuu lemmikkieläimillesi? Kuka ruokkii Miukun ja kuka ulkoiluttaa Mustin? Onneksi ratkaisu on klikkauksen päässä.

Ateistit ovat valmiita hoivaamaan Tellukselle jääneet lemmikit. Eternal Earth-Bound Pets Eläinrakkaat uskonnottomat ihmiset ovat valmiita adoptoimaan orvoiksi jääneet kissat, koirat, marsut ja kanit. Tuolla summalla katetaan yhden lemmikin hoito.

Ylimääräisistä peritään 15 dollarin lisämaksu per nassu. Ei ollenkaan paha hinta siitä mielenrauhasta jonka tästä palvelusta voi saada. Sopimus on voimassa kymmenen vuotta, joten maailmanlopun kannattaa alkaa sen aikana.

Muuten rahat menevät hukkaan. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 8: Minä en ollut tippaakaan yllättynyt, kun luin miten Bwana joella blogataan surkastumista. Oli täysin ennakoitavissa, ettei surkastumia osata tarkastella evoluutioteorian näkökulmasta. Miten evolutionisti suhtautuu elimeen, jonka funktiota hän ei ymmärrä? Hän pitää sitä surkastumana. Ja jos hän sattuu olemaan kirurgi, hän on valmis leikkaamaan sen pois. Tietenkin on vaarallista ajatella, että toimimaton elin on poistettavissa ilman haittavaikutuksia.

Puurot ja vellit menevät helposti sekaisin, sillä myös National Geographic puhuu surkastumista oudolla tavalla. Jokin elin tai toimintoa on aito surkastuma vain jos emme tiedä sen funktiota. Sinällään outoa evoluutioteorian kannalta, sillä miten jonkin toimimattomuus kertoo meille mitään yhteisestä polveutumisesta?

Surkastuman määritelmä on hyödytön no pun intended jos sitä ei aseteta evoluutioteorian kontekstiin. Jos määritelmä olisi pelkästään toimimattomuutta käsittelevä, niin surkastuma olisi käsitteenä yhdentekevä yhteisen polveutumisen kannalta.

Surkastumilla voi olla toimintoja, mutta ne ovat menettäneet alkuperäisen toiminnan. Kreationisti Ken Ham ei ole vieläkään täysin toipunut ateistien vierailusta. Nyt hän voivottelee pääateistin huonoa käytöstä. PZ Myers ei noudattanut kylttin ohjetta, vaan nousi ratsaille Triceratops-nuken päälle.

Vain vuotiaat tai sitä nuoremmat saisivat nauttia simuloidusta kyydistä. Siitä hyvästä Myers ansaitsee oikeutetut nuhtelut. Mutta sitten Ham todistaa kuinka hyypiömäisiä kreationistit voivat olla.

Kun ateistit tekivät rynnäkön museon tiloihin, niin joku kävi ottamassa valokuvia heidän autoista. Ehkä se on aivan normaalia aktiviteettia museoiden ympäristössä? Tosin itse luokittelisin sen kusipäiseksi toiminnaksi. Ham suree näiden uskomattomien vierailijoiden puolesta, sillä heidän autoissa olevat tarrat kertovat karmaisevaa tarinaa: As one looks at the messages on these bumper stickers, we need to pray for these very lost people who so desperately need the Lord. Tarrat ovat todella kieroa kamaa.

Bwana joella vierähtää kyynel Ben Steinin puolesta. Stein tietää miksi tapahtumat saivat näin ilkeän käänteen. Ateistit eivät tykänneet hänen esittämästä evoluutiokritiikistä. Viimeinen niitti oli Messias Obaman kritisoiminen. Siksi Times hääti Steinin pois. Lehdistönvapaus otti jälleen iskun päin kasvoja. Tai sitten Steinin versio tapahtumista jättää jotain olennaista pois. Ben Stein ei osannut noudattaa New York Times -lehden eettisiä sääntöjä. Tietenkin hän ei koe tehneensä mitään väärää.

Joshua Rosenau selittää miksi Stein on väärässä. Steinin olisi kannattanut lukea työpaikan säännöt , vaikka olikin freelance kolumnisti. Säännöissä kielletään sijoitusneuvojen antaminen. They may not manage money for others, offer investment advice, or help operate an investment company of any sort, with or without pay. Kirjoittanut Paholaisen Asianajaja Kello 7: Näinä vaikeina aikoina me helposti unohdamme noudattaa Jumalan tahtoa.

Meitä voi houkutella helppo raha. Vaikkapa maailmankiertuetta tekevän rockepäjumalan saapuminen Suomeen. Onneksi joukossamme on vielä joitain ryhdikkäitä yksilöitä.

He uskaltavat panna stopin lähestyvälle moraalittomuudelle. Eräs tällainen sankari on Harri Wiherkoski. Hän on Tampere Areenan toimitusjohtaja. Kristillisen Tampereen impeyttä uhkasi lähestyvä konsertti, joka oli buukattu salakavalasti. Alice Cooperin kiertue olisi tullut Tampere Areenalle palvomaan demoneita ja tekemään uhrauksia Paholaiselle.

Kuten toimitusjohtaja Wiherkoski ilmoitti Aamulehdelle: Haluan olla Wiherkosken tukena, sillä nyt nettikansan perkeleet ovat joukolla ahdistelemassa häntä. Lehtien kommenttiketjut nauravat ja pudistelevat päätään hänen päätökselle. Tietenkin he ihmettelevät "millä vuosikymmenellä nyt eletään. Varmasti se on Wiherkosken suosikki vuosikymmen. Tosin en ole aivan varma minkä vuosisadan vuosikymmen.

Haluan myös ilmoittaa, että ihannoin Wiherkosken ryhtiä. Kovin harva meistä kehtaisi vastustaa rockkiertuetta "satanismiin" vedoten.

Varsinkin kun kyseisen kiertueen tähti on suomalaisella asteikolla harras kristitty. Alice Cooper aka Vincent Damon Furnier on uudesti syntynyt. Hän hylkäsi alkoholiriippuvuuden ja turvautui Jeesukseen. Rockartisti ei ole ns. Hän haluaa pitää uskon henkilökohtaisena asiana. Cooper on kuitenkin perustanut kristillisen nuorisokeskuksen. Ja häpeää entistä menoaan villin seksin ja alkoholin kanssa. Hän tietää kuinka tuhoisaa sellainen meno on.

Kommentoidessaan muiden kristittyjen reaktoita Cooper vastasi näin: Hey, maybe some people can live like that, but I don't think that's the way God expected us to live. When Christ came back, He hung out with the whores, the drunks and miscreants because they were people that needed Him. Christ never spent His time with the Pharisees. Australialainen geologi Ian Plimer on ilmastonmuutoksen asiantuntija. Ainakin hän on kirjoittanut aiheesta kirjan Heaven and Earth.

Plimer käy läpi satoja "ilmastonmuutosuskovaisten" ja "alarmistien" argumentteja. Se ei tosin saanut kovin ylistäviä arvosteluja alan tutkijoiden keskuudessa. Plimer perustelee ettei ilmasto ole lämpenemässä. Vaikka lämpenisi, niin se ei johdu ihmisten toiminnasta. Tähtitiede, historia ja geologia sotivat virallista ilmastonmuutostarinaa vastaan.

Kriitikot huomauttivat, että Heaven and Earth käyttää kaavakuvia ja esittelee tietoja joiden tiedetään olevan perättömiä. Tämä selvisi vertailemalla ihmiskunnan tuottamia hiilidioksidipäästöjä koko planeetan historian aikana purkautuneisiin hiilidioksisipäästöihin. Näin ihmisten aiheuttama vaikutus on vain 0. Saat kymmenen pistettä platypusmerkin, jos huomaat minkä virheen argumentti sisältää. Hänen kirjoittama kirja sisältää pitkän litanian väärää tietoa ja väittämiä joille ei anneta mitään lähteitä.

Moni on huomauttanut hänelle tästä asiasta. Toimittaja George Monbiot arvosteli Plimerin kirjaa. Plimer otti Monbiottiin yhteyttä. Hän halusi kaksintaistelun yleisön edessä. Monbiot suostui väittelyyn, mutta ensin Plimerin pitäisi vastata kirjaan kohdistuneeseen kritiikkiin kirjallisessa muodossa. Näin saataisiin täsmällinen ja helposti tarkistettava vuoropuhelu. Livenä hoidettu debatti tekisi lukemattomien väittämien tarkistamisen ja käsittelyn lähes mahdottomaksi.

Plimerin voimakkaat argumentit voisivat jopa päästä Guardian -lehden sivuille. Last week I wrote to Professor Plimer accepting his challenge, on the condition that he accepts mine.

I would take part in a face-to-face debate with him as long as he agreed to write precise and specific responses to his critics' points — in the form of numbered questions that I would send him — for publication on the Guardian's website. I also proposed that there should be an opportunity at the debate for us to cross-examine each other. Ensimmäinen reaktio on tietenkin ajatella, ettei Plimer kykene vastaamaan esitettyyn kritiikkiin. Monbiot ei luovuttanut näin helpolla.

Hän alkoi meluamaan blogissaan Plimerin reaktiosta. Ja kas, Plimer ilmoittikin, että on valmis vastaamaan esitettyihin kysymyksiin kirjallisessa muodossa. Monbiot haluaisi selvyyttä yhteentoista kohtaan. Vähimmäisinä kohtina on vaatimus saada tietää millä Plimer perustelee joitain väittämistään.

Ei siis kovin vaikeita kysymyksiä. Lukijat jäivät pidättämään henkeään vertauskuvallisesti. Jotkut pessimistit kommentoivat, ettei Plimer antaisi vastauksia. Plimerin vastaukset eivät olleet vastauksia. Fascinating as these questions doubtless are, I am unqualified to answer them. Unlike Ian Plimer, I make no pretence of being a climate scientist. I am a journalist, who, among other tasks, reports and comments on the findings of climate science.

My answer to questions is: My questions, by contrast, are addressed to the right person. They concern only what Ian Plimer purports to know. He made precise and specific claims in his book. Many of them are either unsourced or blatantly misrepresent his sources.

I have not set him an exam in atmospheric physics; I have simply asked him to cite his sources and explain his statements. If his claims are correct, my questions will be easy and quick for him to answer. If his claims are wrong, my questions will be difficult, if not impossible.

The longer he procrastinates, the more he blusters and horses about, the worse his position looks. Plimerin kysymykset ovat kotitehtäviä. Ne ovat kuitenkin syynissä. Ehkä Plimer vielä joskus selittää miksi hänen kirjassa käytettiin kyseenalaista tietoa. Sekä tietenkin paljastaa salaperäiset lähteensä. Odotellessa voi katsella Youtubea.

Rabbi, pappi ja skeptikko kävelevät baariin. Noh, kerron tuon joku toinen kerta. Tämä on paljon hauskempi juttu. Eikä se ole vitsi. Maanantaina rabbien iskuryhmä ja joukkue kabbalamystikoita astui lentokoneeseen, jolla lenneltiin Israelin yläpuolella. Torjua sikainfluenssa rukouksen voimalla. Rituaaleilla estettiin pandemia, jotta ihmiset eivät kuole. Ennen taivaallista operaatiota Israelissa on ollut sikainfluenssatapausta. Sekä viisi kuollutta potilasta. Onneksi kuolemantapaukset loppuivat tähän pisteeseen.

Israel , taikausko , uskonto. Ken Ham johtaa yhdysvaltalaista kreationismimuseota. He nauttivat kiertueesta, napsivat kuvia, ottivat videoita ja jotkut rohkenivat esittää kysymyksiä. Seassa oli yksi toimittaja Devin Powell. Ken Ham luki mitä toimittaja oli kirjoittanut. Hamilla meni kahvit väärään kurkkuun. Hänen mielestä Powell kirjoitti aivan käsittämättömän version vedenpaisumuksen jälkeisistä tapahtumista.

Viimeinen kohta ei mahdu millään Hamin päähän. Ihmiset vaelsivat vedenpaisumuksen jälkeen mantereelta mantereelle kelluvien puurunkojen avulla. Hän sanoo pulisongit vankkana, ettei heidän museossa väitetä mitään tuollaista ihmisten vaeltamisesta meriä pitkin. Ateistit yrittivät saada kreationistit näyttämään hölmöiltä noilla kelluvilla puilla. Paitsi että näyttelyssä olevat plakaatit ja tekstit tekevät tarinasta monimutkaisemman. Museossa valistetaan kansaa kelluvilla metsillä.

Rafting When the flood destroyed the world's forests, it must have left billions of trees floating for centuries on the ocean.

These log mats served as ready-made rafts for animals to cross oceans. The paths of ocean currents, carrying these rafts, would explain: Ehkä Ham oli näreissään siitä, että toimittaja puhui ihmisten käyttäneen näitä puita.

Näyttelyssä kun puhutaan eläimistä. Tarinan opetus on kuitenkin selvä: Afganistanin väkivaltaisuudet eivät ota laantuakseen. Sotilaat ja siviilit ovat joutuneet hengenvaarallisiin tilanteisiin.

Fundamentalistiset talibanit ovat tietoisia kurjuudesta. Talibanit tunnetaan tunteettomina raakalaisina, jotka teloittavat viattomia ihmisiä. Taliban tarvitsee uuden pehmeämmän PR-kampanjan saadakseen afganistanilaiset puolelleen.

Heidän komentaja Mullah Mohammad Omar on kirjoittanut uudet eettiset säännöt. Sääntöjen mukaan talibantaistelija ei saisi värvätä lapsia eikä kaapata viattomia sivullisia. Pommeja saa käyttää vain hallituksen työntekijöitä ja sotilaita vastaan. Itsemurhapommittajien täytyy käydä läpi tarkka koulutus, jotta pommilla tapetaan vain tärkeitä ihmisiä. Varsinkin paikallisia uhreja täytyy välttää. Humaani lähestymistapa otetaan käyttöön myös yleisellä tasolla.

Kaapattuja autoja ei saa käyttää huviajeluihin. Vankeja ei saa enää viipaloida, eli nenät, korvat ja muut osat jätetään rauhaan. Uusi uljaampi tapa taistella jää kuitenkin pimentoon. Enemmistö afganistanilaisista miehistä ei osaa lukea. Taistelijat tottelevat paikallisia päälliköitä. Mullah Mohammad Omaria ei tunneta hänen lähipiirin ulkopuolella. Opaskirja on kaunis ajatus, mutta ei vaikuta Afganistanin tilanteeseen. Lapset jatkavat itsemurhaiskujen tekemistä ja tienvarsipommien asentelua.

Israelin valtio on antanut juutalaisten avioliittojen hyväksymisen rabbien tehtäväksi. Kaikkien sekulaarien juutalaisten harmiksi nämä rabbit ovat ortodoksijuutalaisia. Arabeilla ja kristityillä on omat avioliitto-oikeudet, joihin rabbit eivät voi vaikuttaa. Siviiliavioliittoja ei tunneta rabbien keskuudessa, mutta Israelin ulkopuolella solmitut siviiliavioliitot saavat laillisen aseman. Eli kaikkien uskonnottomien juutalaisten täytyy käydä lomamatkalla avioliittoa varten.

Vuonna tällaiseen ratkaisuun päätyi joka kymmenes aviopari. Määrä on lisääntynyt, sillä tuoreimpien tietojen mukaan joka viides aviopari käy avioitumassa ulkomailla. Uskonnottomat ihmiset lisääntyvät myös Israelissa. Ongelmia ilmenee, kun tiukan linjan ortodoksit päättävät ketkä ovat tarpeeksi juutalaisia avioliittoa varten. Nico Tarosyan and Olga Samosvatov chose to tie the knot in a special ceremony on Tuesday -- watched by family, friends and curious passers-by -- after Orthodox rabbis had denied them the right to wed.

The rabbinate says that Mr Tarosyan cannot prove he is Jewish according to its strict standards and therefore should not marry Ms Samosvatov, who is considered a proper Jew. Rabbit vahtivat kansan uskonnollista ja etnistä puhtautta. Vahtiminen on helppoa niin kauan kun heillä on laillinen valta päättää ihmisten oikeuksista. Syntymät, avioliitot, avioerot ja kuolemat prosessoidaan rabbien kautta.

Toki Israelissa asuva juutalainen voi saada oikeuksiaan takaisin. Kunhan todistaa, että hänen äiti tai isoäiti oli juutalainen. Ja mies on suorittanut sen esinahkatipin Jumalalle. Rohkeat poliitikot ovat laatineet lakiehdotuksia uskonnottomien juutalaisten avioliittojen puolesta. Ne on kumottu kerta toisensa jälkeen, mutta tänä vuonna voi tapahtua läpimurto. Tietyt ehdot täyttävät avioparit voisivat päästä naimisiin Israelissa.

Kummankin täytyisi olla uskonnottomia. Ja tietenkin eri sukupuolta. Rabbit voivat hyväksyä uuden lain, sillä se jättää voimaan uskonnottomia syrjivät eristeet. Uskonnottomat juutalaiset eristetään "aidoista" juutalaisista.

William Dembski antaa oppitunteja baptistien seminaarissa. Kursseilla täytyy tehdä tärkeitä asioita: Kirjoittaa sanan pituinen essee älykkään suunnittelun teologisista merkityksistä.

Sekä tietenkin kirjoittaa kymmenen viestiä ID: En ole tutustunut seminaarien ja kurssien outoon maailmaan. Onko tuollainen nettiaktivismi kovin yleistä näin kolmannella vuosituhannella? Dembski , Intelligent Design. Matti Leisola ei levännyt laakereillaan kesäloman aikana. Suomen johtava ainoa IDeisti kirjoitti kolmiosaisen paketin älykkäästä suunnittelusta.

Ensimmäisessä osassa esitellään kiistan peruspilarit: Leisola listaa näkökulmien kirjon. Sitten valitellaan Suomessa olevaa uutispimentoa. Intelligent design liike on saanut hyvin paljon huomiota osakseen. Yli eri alojen tutkijaa on julkisesti ilmaissut tyytymättömyytensä darvinismiin. Liikkeestä on kirjoitettu etusivun artikkeleita esimerkiksi New York Times -lehdessä huhtikuussa ja Los Angeles Times -lehdessä maaliskuussa Oma lehdistömme on pitänyt meitä täydellisessä uutispimennossa näistä merkittävistä tapahtumista.

Meidän pitäisi kysyä mitä merkittävää ID-liike ihanaa, että Matti itse käyttää "liike" sanaa on saanut aikaan viimeisen kymmenen vuoden aikana? Tietenkin olen puolueellinen, mutta ensimmäisenä mieleen tulee Dover vs Kitzmiller. Saiko ID-liike aikaan jotain muuta kuin avustetun itsemurhan? ID-liike on yrittänyt politiikan kautta muutella koulujen opetussuunnitelmia.

Hän antaa Behen näkemyksille tilastomatemaattisen tulkinnan ja kehittää suodattimen, jolla voidaan erottaa suunniteltu sattumanvaraisesta.

Sitten hän ilmoitti, ettei sitä kannata käyttää. Sitten hän korjasi, että selityssuodatin on kaikkien aikojen paras keksintö. Dembski on aina osannut viihdyttää yleisöä, mutta ei aina sillä tavalla kuin haluaisi. Spesifinen kompleksisuus on niitä termejä, joilla ID-liikkeen sisällä vakuteellaan kaiken olevan hyvin tieteellistä hommaa. Sitä ei vain keritä soveltamaan biologiassa. Leisola käy läpi monet tunnetut evoluutiokriitikot.

Hän mainostaa hyviä tietoläheitä. Jostain syystä mukaan on laitettu myös Taustaa. Nuoren maailman kreationismi sujahtaa niin helposti ID-liikkeen sisälle, kuten olemme huomanneet. Armollisesti Leisola yksinkertaistaa esimerkkiä, mutta voih! Vaadittavia mutaatioita on niin hirveä määrä, ettei evoluutioprosessit voi niitä tuottaa. Käytännössä näin epätodennäköistä tapahtumaa voidaan pitää mahdottomana. Todellisuus on yksinkertaista laskelmaamme hieman monimutkaisempi. Evoluutioteoriaa suosivissa lähtö-olettamuksissa jätimme puutteellisten tietojen vuoksi huomioimatta esimerkiksi geneettisen ajautumisen, epätäydellisten moottorin osien periytymisen sekä periytyviin osiin kohdistuvat valintatapahtumat ja haitalliset mutaatiot.

Esteettistä vaikutelmaa luovat osaltaan lukuisat hienot unikohtaukset sekä jumalainen musiikki. Merkittävimmin esteettisyyteen vaikuttaa kuitenkin elokuvan kaunis mustavalkokuvaus. Mustavalkoisuus saattaa kuulostaa tekotaiteelliselta kikalta, mutta itse koin, että se suorastaan pakotti näkemään betonilähiön muuten niin ankeassa todellisuudessa syvyyttä, sävyjä ja symboliikkaa. Elokuvana Betoniyö ei siis ole mustavalkoinen, vaan täynnä harmaan sävyjä, ja se on yksinkertaisesti hienoin näkemäni kotimainen elokuva.

Tämän vuoden Jussi-gaalassa se palkittiinkin vuoden elokuvana ja lisäksi viidellä muulla pystillä. Harvemmin olen kokenut, että elokuva on kirjaa parempi, mutta Betoniyö teki suuremmin vaikutuksen nimenomaan valkokankaalla.

Sinänsä Honkasalon elokuva ja Saision vuonna julkaistu kirja ovat hyvin samankaltaisia, koska kirja on dialogivetoinen ja koska naiset ovat käsikirjoittaneet elokuvan yhdessä. Kirjan ongelmana oli kuitenkin mielestäni se, että se ei tarjonnut kaiken karuuden vastapainoksi samanlaista henkisyyttä hipovaa esteettisyyttä kuin elokuva, vaikka elokuvan kaikki ainekset on kyllä ammennettu kirjasta.

Elokuva vain tekee niistä näkyvämpiä ja korostaa selkeämmin, että Simolle olisi tarjolla myös toisenlainen maailma, jos hän vain uskaltaisi siihen astua. Betoniyön lukukokemuksesta jäi vahvimpana mieleen eräänlainen tuskaisan hiostava mätäkuun tunnelma ja perussuomalainen lähiörealismi, jota alleviivaa oivallinen iskelmä- ja viihdeviittausten käyttö.

Suomalaisessa iskelmässähän voidaan laulaa pohjattomasta toivottomuudesta niin, että kansa pystyy samalla hyräilemään tyytyväisesti mukana perunoita kuoriessaan.

Kirjassa iskelmäviittauksista syntyy toisaalta tällainen oopiumia lähiökansalle -tunnelma, ja toisaalta ne toimivat eräänlaisina kohtalon tangoina, joita enteilevät tulevia tapahtumia: Jukeboxista soiva Jamppa Tuomisen Aamu toi, ilta vei kiteyttää kylmäävästi sen, miten tuhoavaa näköalattomuus ja toivottomuus voi olla nuorelle ihmiselle: Saision yli 30 vuotta vanhan teoksen lukeminen on itse asiassa varsin hätkähdyttävää, kun ajattelee viime vuosien koulusurmia ja tuoreita uutisia Helsingin yliopistoon suunnitteilla olleesta joukkomurhasta.

Lähettänyt Hulivilipoika klo Kohteen lähettäminen sähköpostitse Bloggaa tästä! Etsin kunnes löydän sun. Jos et tule tänä yönä.

Kiroilen mielessäni, kun kävelen varpaat jäässä kohti Museokatua. Että pitikin taas valita kengät ulkonäön eikä sään mukaan! Museonpuiston jälkeen saisi luvan riittää. Se onkin sopivan pahamaineinen paikka illan viimeiselle tangolle, enkä nyt puhu tanssista. Homous kuvataan Jallun jutussa siinä määrin tarttuvaksi taudiksi, että Suomi tuntui kärsivän homoruton pelosta jo kymmeniä vuosia ennen aidsia.

Suomen skandaalilehdistön viljelemällä homohysterialla oli sekä kansalliset että kansainväliset juuret. Aiemmissa Tukholma-jutuissa olen jo todennut, että hysteriaa esiintyi myös Ruotsissa ja itse asiassa koko läntisessä maailmassa. Ruotsalaistutkija Göran Söderström yhdistää tämän Sympatiens hemlighetsfulla makt -kirjassa toisen maailmansodan jälkeiseen perusarvojen korostamiseen ja kansallisen vakauden vaatimukseen. Yhtenä sytykkeenä toimi myös vuonna ilmestynyt Kinseyn raportti, jonka myötä viimeistään kävi selväksi, että homoja on kaikissa kansankerroksissa ja että he eivät suinkaan aina ole helposti tunnistettavissa.

McCarthyn komitearaportin perusteella konservatiiviset kommentaattorit uskottelivat kansalle, että homoudesta oli tullut suoranainen epidemia, jota kommunistit aktiivisesti levittivät kansakunnan heikentämiseksi. Huuliltas sun kun suuteloita juo. Suomessa homoseksuaaliset teot olivat olleet kiellettyjä rikoslaissa vuodesta lähtien, mutta tuomioiden määrä oli huipussaan nimenomaan luvulla ja luvun alkupuolella.

Ilmiön kansallisista taustaa valottaa Kati Mustola artikkelissaan Criminal love , joka on julkaistu teoksessa Sexual minorities and society Mustola liittää tuon ajan homohysterian ennen kaikkea maaltamuuttoon ja kaupungistumiseen, jotka mahdollistivat homoseksuaalisten osakulttuurien synnyn ja tekivät siten homoudesta entistä näkyvämpää suomalaisessa yhteiskunnassa.

Näkyvyyteen oli syynä varsinkin se, että kaupunkeihin tulvineilla työläisillä ei ollut samanlaista mahdollisuutta tavata salonkien suojissa kuin paremmilla taiteilija- ja muilla piireillä.

Näin homoja alkoi näkyä yhä enemmän kaupunkien puistoissa, baareissa ja pisuaareissa. Esimerkiksi vuonna ruumiillisen työn tekijöitä oli pidätetty itse teossa kappaletta mm. Erityisen huolestuttavana Jallu piti sitä, että homoja oli myös elintarvikealalla: Jallu muistuttaa, että Suomessa rangaistaan homoseksualisteja rikoslakimme 20 luvun 12 pykälän mukaan ja että enimmäistuomio on kaksi vuotta vankeutta: Se merkitään papinkirjoihin ja sinne viedään sakotkin 75 päiväsakosta ylöspäin.

Muutamasta sadasta markasta ovat nuoret miehet myyneet itsensä porttojen tapaan — —. Hän tuntee alentuneensa prostituoitujen tasolle ja tavallaan vielä alemmaksikin. Kadotan mä täysin itsekontrollin. Suomalainen —lukujen homohysteria oli sikäli omaleimaista, että homotaudin leviämisestä oli tietysti mahdotonta syyttää kommunistien salajuonta.

Viikon totuus -lehti s anoo asian suoremmin vuonna ja paikantaa tautilähteen nimenomaan läntiseen naapurimaahan: Homoseksuaalisuuden paikantamista nimenomaan ruotsalaisiin on analysoinut Tuula Juvonen väitöskirjassaan Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia Juvonen näkee myytin taustalla mm. Lisäksi taustalla väikkyvät Juvosen mukaan Suomen ja Ruotsin hankala suhde ja sotakokemukset: Skandaalilehtien kirjoittelua analysoiva Juvosen pioneerityö johdatti minutkin Jallun ja Viikon totuuden homojuttujen jäljille.

Juvosen tutkimuksesta ilmenee hyvin, että paljastavan uutisoinnin myötä homoseksuaalisuus alkoi muuttua yhä julkisemmaksi asiaksi ja että lehdet paradoksaalisesti palvelivat kirjoituksillaan myös homoja, jotka saivat näin kätevästi tietoonsa pääkaupungin kohtaamispaikat.

Museonpuiston homoelämä oli täydessä kukoistuksessa vielä —lukujen vaihteessa, jolloin kieltolaki veteli jo viimeisiään ja opiskelija Valdemar Melanko keräsi täällä aineistoa homojen puistokulttuuria käsitelleeseen tutkimukseensa. Melangon Puistohomot -kirjan mukaan meikäläisten suosima alue käsitti tuolloin Museokadun ja Dagmarinkadun välisessä korttelissa olevan jyrkän kallion, kaksi pientä kenttää ja niiden välissä olevan pisuaarin. Sellainen löytyy puistosta yhä, tosin modernina versiona.

Melangon aikana luvun loppupuolella Museokadun pisuaari oli kaupungin myöhäisin kontaktinottopaikka, jonne kokoontuivat seuraa vaille jääneet harhailijat. Puiston kallioita käytettiin pisuaariliikehdinnän tarkkailuun, ja alueen muuntajarakennuksen suojassa harrastettiin pikaisia akteja.

Melanko totesi kierroksillaan, että täältä — samoin kuin Kissalankujalta — löytyivät rohkeimmat, värikkäimmät ja synkimmät puistohomot. Osa miehistä oli täällä käytännössä aina: Niin kylmä yksin mun on. Persoonatonta aktia hakevien lisäksi Melanko tunnisti puistojen ja pisuaarien ympäristöstä kaksi muuta ryhmää: Melanko tosin korostaa jälleen, että puistoissa kulkemisesta oli tullut yhä enemmän itsetarkoitus: Sympatiens hemlighetsfulla makt -kirjassa käytetäänkin puistoelämästä kuvaavaa nimeä Café Frisk Luft, ulkoilmakahvila.

Melanko toteaa Puistohomoissa , että pelkkää seksiä oli melkein aina saatavissa, mutta jos halusi itselleen todellisen ystävän, oli kulutettava kengänpohjia tuntikaupalla ja lukuisina iltoina peräkkäin. Se on helppo ymmärtää: Uppoudun kurkistelemaan puolipimeisiin liikkeisiin ja mietin iltaa ja näkemääni.

Täällä kaltaiseni ovat pyörineet konttoristeista karjakoihin, opettajista leipureihin sekä taiteilijoita tehdastyömiehiin harjoittaen sitä kuuluisaa cruisingia eli kiertämistä , kuten ilmiötä on Suomen homoslangissa kutsuttu. Tässä pienessä ja tänään niin kovin kylmässä kaupungissa on kierretty yhtä sinnikkäästi kuin Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, New Yorkissa ja ylipäätään kaikkialla maailmassa, missä miehet ovat kulkeneet etsien kaltaistaan kaupunkien yössä. Säpsähdän, kun sora rasahtaa askelten alla.

Nostan katseeni ja näen ikkunasta miehen, neli-viisikymppisen. Mies kaivaa taskustaan tupakka-askin ja kysäisee tulta. Tietenkin minulla on tulta. Hengityksen höyry nousee kuin lampun henki.

En tarvitse kolmea toivomusta, yksikin riittää. Millainen olisi homojen Kotikaupunkipolku? Tämä tuli mieleen, kun tutustuin netissä Kotikaupunkipolut-hankkeeseen , jossa luodaan valmiita kävelyreittejä ja esitellään niiden avulla kaupunginosien historiaa ja nykyisyyttä. Yhden vastauksen kysymykseen tarjosi vuoden Pride-viikolla järjestetty Sateenkaarikaupunkikävely , jonka aikana tutkija Kati Mustola tutustutti meitä Helsingin hlbti-historiaan. Kaksituntinen kierros rajoittui kuitenkin paljolti Helsingin keskustaan.

Niinpä päätin kirjoittaa blogiin juttusarjan, jossa kävellään eri puolilla Helsinkiä ja tutustutaan puistoihin, baareihin ja pisuaareihin sekä muihin homohistorian merkkipaaluihin — sanan jokaisessa merkityksessä. Sarja on jatkoa alkuvuodesta ilmestyneille Tukholma-jutuille , ja muita kaupunkeja on luvassa tuonnempana. Helsinki-jutut ilmestyvät hiljalleen kevään, kesän ja syksyn aikana, ja ne perustuvat pääosin kirjallisiin lähteisiin, jotka on mainittu kussakin jutussa. Kyse on siis jo olemassa olevasta tutkimus- ja perimätiedosta, jonka olen koonnut yhteen, pukenut asiaviihteen kaapuun ja tuonut siten puistohomot some-aikaan.

Osa tiedosta on helposti saatavissa kirjoista, mutta osan olen erikseen kaivanut Kansalliskirjaston lehtiarkistosta. Lisäksi olen haastatellut tuttavapiiriini kuuluvaa vanhempaa homomiestä hänen kokemuksistaan ja tehnyt pyhiinvaellusmatkoja kuvatuille paikoille. Niistä ovat muistoina kumppanini ottamat valokuvat. Tekstistä näkyy myös innostukseni vanhaan Suomi-iskelmään, sillä heräsin juttuja tehdessäni huomaamaan, miten herkullisen erilaiselta moni harmiton hetero iskelmä kuulostaa puskasta ja pisuaarista hyräiltynä.

Miksi haluan kirjoittaa puistokulttuurista? Eikö se vain vahvista yleisiä stereotypioita siitä, että homot ovat seksihulluja? Itse ajattelen niin, että homona ei koskaan saa mitään verenperintönä, vaan kaikki on löydettävä itse.

Itse olen syntynyt Pohjanmaalla, joten loputtomat peltolakeudet ovat mitä suurimmassa määrin isieni maita, ja myös paikalliset perinteet ovat iskostuneet mieleen jo pienenä. Ehkä juuri siksi tunnen yhtä lailla olevani isieni mailla, kun kuljen New Yorkin Greenwich Villagessa, kävelen Tukholmassa Humlegårdenin puistossa tai astelen Helsingissä Laakson kallioilla — kaikki paikkoja, joissa lukemattomat homomiehet ovat kulkeneet ennen minua, kuka  rohkeana, kuka peloissaan.

Tunnen yhteenkuuluvuutta heidän kanssaan ja tarvetta viedä osin katoavaa homokansanperinnettä eteenpäin. Perimmäisenä ajatuksena on, että kaupunki kuuluu kaikille ja että puistoissa voi muistaa muitakin kuin vain merkkihenkilöitä, jotka pönöttävät niissä patsaiksi vangittuina.

Puistokulttuuri on osa kaupunkikulttuuria. On väitetty, että asia kaunistuu jos siirrytään puistoista ravintoloihin. Tämä on hyvin tyypillistä teennäistä moraalia ikään kuin satamahuoran ja hienostohuoran välillä olisi mitään eroa. Vaan eipä suotta jäädä kinastelemaan.

Ilta ehtii ja kaupunki kutsuu kulkijaa. Jos mä tahdon vierellesi. Menottaa, mutta minne mennä? Tämän päivän Helsingissä homomiehelle riittää valinnanvaraa: Vai pitäisikö mennä Streetin karaokeen leikkimään Miley Cyrusta? Täältä tulee murskauspallo, ja siltä se myös kuulostaa niin monen lonkeron jälkeen Tänään en mene mihinkään näistä paikoista, vaan palaan aikaan, jolloin uuden vuosituhannen iloiset illat olivat vielä kaukana edessäpäin.

Reilut 40 vuotta sitten kaltaiseni rikollisia tekoja tekevän homomiehen menovinkit oli pian listattu: Tällaisena hyytävän kylmänä tammikuun iltana Vanhan valot vetävät puoleensa, joten suuntaan Kaivopihalle.

Vanhan homohistoriasta kertoo tutkija Kati Mustola Sateenkaari-Suomi- kirjan artikkelissaan: Vanhalla istuskeli —lukujen vaihteessa myös opiskelija Valdemar Melanko, joka keräsi aineistoa Helsingin homoalakulttuuria käsitelleeseen tutkielmaansa.

Tutkielma jäi kesken, mutta Melanko julkaisi aineistonsa vuonna ilmestyneessä kirjassa Puistohomot. Täällä Vanhalla Melanko jututti Gunnaria, vuotiasta helsinkiläistynyttä pohjalaismiestä, joka kertoili paikan etiketistä: Gunnarin mukaan iskeminen tapahtui silmillä, painamalla baaritiskin äärellä vierustoverin jalkaa tai kiertämällä pöytien välissä.

Gunnar edusti Vanhan värikkäimpiä homoasiakkaita, naisellisesti käyttäytyä miehiä, jotka tunnettiin englannin homoslangin mukaisesti  siskoina tai lutkina , kuten Suomi-siskot itse itseään leikkisästi kutsuivat. Gunnarin mukaan siskot olivat kaikki yksinäisiä nuoria miehiä, jotka illan suussa alkoivat kiihkeästi etsiä itselleen partneria, mutta eivät koskaan toisistaan.

Jos Vanhalla ei tärpännyt, kisaaminen siirtyi ulkoilmaravintoloihin eli puistoihin. Oopperasiskot -nimisen jutun aluksi todetaan, että siskouden käsite ei ole kovinkaan tarkkarajainen: Hykerryttävään juttuun on haastateltu operettidiivaksi itseään kutsuvaa opiskelijapoikaa, joka luonnehtii varsinkin teatteri- ja oopperasiskoja.

Heistä monilla esiintyminen on siirtynyt näyttämöltä katsomoon.

1. kesäkuu jälkeenpäin teoksessaan The Prisoner of Sex, miten hän pysyi .. drop out´ ´Do your own thing´ spreads throughout the western world at . Vuonna julkaistiin Laingin teos The Politics of Experience and The Bird of Paradise. .. Gunnin mukaan tämä muutos lähti homoseksuaalisesta torjunnasta. mesti homoseksuaalisten opettajien erottamisen. .. each person's capacity for profound emotional, affectional and sexual attraction to, and Sama lähde toimii siis toisaalta kuvauksena lähteen ulko- Euroopan parlamentti: ” Your MEPs: By Country and Political group. Kagan, Robert: Of Paradise and Power. elokuu An atheist will want real evidence, not just a rehearsal of your feelings. You'll have to .. Persianlahden sotaveteraanien syndroomassa.